21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Az összeomlás szélére sodorná a Magyar Postát a kötelező oltás bevezetése!

– Köntörfalazás nélkül és nagyon határozottan ki kell jelenteni, figyelmeztetünk kell rá, az összeomlás szélére sodorná egy esetleges kötelező oltás a Magyar Postát. Mint tudjuk, a kormány a munkaadókra hárította a felelősséget, felhatalmazta őket arra, hogy kötelezővé tehessék a koronavírus elleni oltást. Mivel a posta állami cég, ezért komolyan fennáll a veszélye annak, hogy kötelezővé teszik az oltást, bár eddig még nem nyilvánultak meg, ezért szeretnénk a dolgok elébe menni: még csak meg se fontolják – jelentette ki Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke.

– Hivatalos statisztika nincs a postások átoltottságáról, viszont azért következtetéseink lehetnek. Ma Magyarországon mintegy 6 millió beoltott van, de arányaiban a számuk magasabb a 65 év felettiek körében, márpedig a munkavállalók legalábbis nagy többségében 18 és 65 év közöttiek, így nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, minimum, hogy 50-50% lehet az oltottak és az oltatlanok aránya, így ezt vonatkoztathatjuk a postára is – részletezte.

– Arra a postára, amely brutális emberhiánnyal küzd a rossz körülmények és az alacsony fizetések miatt évek óta, és tekintetbe véve, hogy aki eddig nem oltatta be magát, az nem véletlenül nem tette, ezt a döntését tiszteletben kell tartania a kormánynak és a posta vezetésének is, nem zsarolhatják őket!

Mert ha mégis rájuk akarják erőltetni az oltást, akkor rengetegen fognak felmondani, vagy rúgják ki őket ugyebár, és a már eddig is óriási gondokkal küzdő postát gyakorlatilag a káoszba taszítanák

– folytatta.

Lantos szerint márpedig egy ország normális működésének szempontjából elengedhetetlenül szükséges egy postaszolgáltatás, a társadalom stabilitását veszélyeztetnék ezzel. Ezért a Mi Hazánk Mozgalom felszólítja mind a kormányt, mind a posta vezetését, hogy esze ágában ne legyen bevezetni a kötelező oltás, viszont azt az energiát, amit az oltáspropagandába tesznek, fordítsák arra, hogy például a Magyar Postából

kigyomlálják a kalmárszellemiséget, ne értékesítési elvárásokkal traktálják őket, hanem térjen vissza a posta tradícióihoz, azokat lással el maradéktalanul, ehhez viszont jobb körülmények és nagyságrendekkel jobb fizetések kellenek.

– Amit fizetésemelésnek hívnak, az nevetséges, az semmire nem lesz elég, úgyhogy forduljon a kormány az Európai Bizottsághoz és engedélyeztesse a 15 milliós eurós keret feletti állami ráfordítást, hiszen eddig még csak meg sem próbálták, ellenben lengyel testvéreinkkel, akik igenis ki tudták ezt harcolni, és meg tudták adni a lengyel postások béremelést. Feladat tehát van bőven, de az semmi esetre sem a kötelező oltás bevezetése – zárta gondolatait.

További híreink

Kína járványügyi reformokat jelentett be

Joó György

Újabb “szakértő” szerint lesz “elképesztően veszélyes” a negyedik hullám

Irányi Dániel

Nincsen “rózsa” tövis nélkül- Gaudi szerint Gyurcsányékkal a rendőrterror is együtt jár

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen