14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Az ügyészség vádemelés helyett futni hagyja a gyilkossággal fenyegetőzőt

Az ügyészség vádemelés helyett futni hagyta a gyilkossággal fenyegetőző elkövetőt – derült ki abból a levélből, amelyet egy megfenyegetett tiszaföldvári lakos kapott feljelentésére válaszul a Kunszentmártoni Járási Ügyészségtől – mutat rá közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

Pakusza hozzáteszi, a sértett panaszát elutasította az ügyészség, annak ellenére, hogy az indoklásban elismeri az esemény megtörténtét.

“Mindezek alapján kétségkívül megállapítható, hogy az elkövető a sértettel folytatott telefonos beszélgetés során a sértettet több alkalommal megveréssel, megölésével fenyegette meg”

– írta az ügyészség.

“Ráadásul a gyanúsított egy olyan ember, aki ellen – ismereteim szerint – hasonló ügyben már zajlik eljárás. Akkor a szomszédját fenyegette azzal, hogy elvágja a nyakát”

– emlékeztet a politikus, aki egészen elképesztőnek tartja az ügyészség és a tiszaföldvári rendőrség hozzáállását az ügyhöz.

“Van egy személy, aki több esetben bizonyíthatóan más házának felgyújtásával, életének kioltásával fenyegetőzik és ezt büntetlenül megteheti”

– mutat rá.

Pakusza úgy véli, ha fordított lenne az elkövető és az áldozat személye, vagyis ha a sértette lenne cigány származású, valószínűleg még a rasszizmus vádja is előkerülne.

A párt alelnöke szavát adta, nem fogja annyiban hagyni az ügyet és a belügyminiszterhez fordul, hogy megtudja, Pintér helyesnek tartja-e ezt az eljárást.

“Véleményem szerint ez a megengedő, következmények nélküli hatósági munka táptalajt ad a bűnözésnek és bátorítja az elkövetőket országszerte”

– zárja közleményét Pakusza Zoltán.

További híreink

Totális elmebaj! A klasszikus zenét túl “fehérnek” tartja a radikális baloldal, ezért betiltaná

Dunai Tibor

Minden második ukrán ellenzi a kettős állampolgárság bevezetését

Varga Lilla

Az MSZP nem akarta, mégis megszavazta a közműadó-emelését

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben