15.8 C
Budapest
2022. október 5., szerda
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Az új bolgár kormány nem kér a cseppfolyósított amerikai gázból

Bulgária és Lengyelország volt az első két ország, amelynek a Gazprom leállította a gázszállítást arra hivatkozva, hogy nem voltak hajlandók rubelben fizetni a gázért. A bolgárok esetében ez azért is problémás, mivel ők főként rövid távú szerződésekkel bonyolították a gázbeszerzést – adta hírül az Euractiv.

Az ország kizárólag Azerbajdzsánnal kötött hosszabb távú megállapodást, ők az ország igényeinek mintegy harmadát képesek biztosítani. Mellettük az egyik legfontosabb beszállító a Gazprom volt.

Az erősen atlantista-globalista, EU-párti Kiril Petkov a bukása előtti napokban az Európai Bizottság segítéségével megállapodott az amerikai Cherniere nevű vállalattal, hogy hét hajónyi LNG-t fognak vásárolni az Egyesült Államoktól. Vagyis, az ország gázigényeinek mintegy felét cseppfolyósított amerikai gáz formájában kívánták biztosítani.

Petkov kormányan azonban megbukott, majd az őket követő ügyvivő kormány első intézkedései között bontotta fel a megállapodást.

Roszen Hrisztov ügyvivő energiaügyi miniszter kijelentette, a cseppfolyós gázt végül azért utasították vissza az amerikaiktól, mert drágának találták a Törökország és Görögország LNG-tárolóiban történő tárgyalást.

Hozzátette,

Bulgária megoldja a gázbeszerzést máshonnan, olcsóbban.

A globalista ellenzék szerint ezzel egyértelműen az orosz Gazpromra utaltak, amivel titokban tárgyalásokat folytatnak.

További híreink

Agyonvertek egy buszsofőrt, mert nem engedett felszállni maszk nélküli fiatalokat

Dunai Tibor

“Zsidó-keresztény értékek és életfelfogás” miatt vétózta az Orbán-kormány Izrael tűzszünetre történő felszólítását

Irányi Dániel

Mondjanak le Kárpátaljáról, ha nem tudják megvédeni az ott élőket

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben