7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
Hírek

Az ukrán hadsereg Magyarországon veszi terepjáróit?

Legalábbis a címben feltett kérdés merülhet fel sokakban, ha megismerjük Barcsa-Turner Gábor, a Hatvannégy Vármegye Ijfúsági Mozgalom társvezetőjének történetét, melyet a Facebookon ismertetett. Arról van ugyanis szó, hogy meghirdetett eladásra egy Mitsubishi Pajero terepjárót, és csakhamar érdeklődő is akadt, és itt vált érdekessé a történet. A teljes beszélgetés alább megtekinthető: 

Ami rögvest szembetűnő, hogy a párbeszéd magyarul zajlik le, tehát a lehetséges vásárló is magyarul ír, márpedig ukrán érdekeltségről van szó. Két verzió lehetséges:

  1. Egy olyan ukránról lehet szó, kinek volt lehetősége elsajátítani a magyar nyelvet valamilyen fokon, ez pedig Kárpátalján lehetséges.

  2. A másik verzió pedig az, hogy az ukránok kárpátaljai magyarokat kérnek fel arra, hogy bonyolítsák le ezeket az üzleteket, hogy Magyarországról magánszemélyektől vegyenek akár terepjárókat, akár más eszközöket az ukrán hadsereg számára.

Tehát ezek szerint az ukránok már nem csak kapják rengeteg helyről a fegyvereket és az egyéb eszközöket, hanem ilyen módszerekkel is igyekeznek erősíteni az ukrán haderőt.

Az ügyben írásban megkerestük a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot, van-e tudomásuk több ilyen esetről, illetve nemzetbiztonsági kockázatnak tartják-e. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

(Képünk ilusztráció – wikipedia)

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben