4.4 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

“Azért oltatom be magam, mert csak így mehetek koncertre”

Nem akármilyen propagandavideóval kívánja rábírni az oltásra a fiatalokat a kormány.

Emlékszünk még arra, hogy nyáron Orbán azt hazudta ígérte, a fiatalokat nem veszik össztűz alá annak érdekében, hogy beoltassák magukat? Nos, a legtöbb választó szerencsére nem, így szeptember végére – október elejére el is készült Magyarország kormányának legújabb propagandavideója, melyben három fiatal arról beszél, miért is célszerű felvenni az oltást.

Első szereplőnk állítólag egész családjával átesett a fertőzésen. Noha immunrendszerének köszönhetően szerencsésen felgyógyult, elmondása szerint olyan rosszul volt, hogy inkább bízza a jövőben az egészségét a vakcinákra. Ez az érvelés még el is fogadható, hiszen saját megfontolásból, bármiféle kényszertől mentesen döntött így.

A probléma történetünk második alanyával, Mártonnal kezdődik, aki a következőket mondja:

“Nagyon fontos számomra, hogy különböző koncerteket és focimeccseket láthassak. És ezt csak úgy tudom megtenni, hogy beoltatom magam.”

Itt már szó sincs szabad választásról. Nem érvelnek az egészségünk, vagy biztonságunk mellett. A kormány által hivatalosan készített videó azt üzeni számunkra,

ha szeretnél úgy élni, ahogyan egy átlagos fiatal, ha szeretnél kikapcsolódni, szórakozni, akkor oltasd be magad!

Harmadik alanyunk, Kitti, szintén azért vette fel az oltást, mert így bármiféle korlátozás nélkül mehet fesztiválra.

“Viszont tudom, hogy biztonságban vagyok, mert mindenkinek nézik, hogy van-e védettségie”

– teszi hozzá a számomra értelmezhetetlen mondatot. Ha ő be van oltva a csodavakcinával, akkor mégis ki miatt lenne veszélyben egy olyan helyen, ahol oltatlanok is tartózkodhatnak? Mit akar ezzel sugallni nekünk a kormány?

Kitti üzenete egyébként annyi, hogy ő nyitott személyiség, aki szeret szórakozni járni, barátokkal lógni, amit a korlátozások miatt eddig nem tudott megtenni, ezért arra kér mindenkit, hogy oltassa be magát, hogy minél hamarabb visszatérhessünk a régi életünkhöz.

További híreink

Újra itt a nyár- negyven rendőr fékezte meg a késsel “bulizó fiatalokat” Siófokon (videó)

Faragó Dániel

Donald Trump a napokban lépéseket tesz kínai szoftvervállalatok ellen

Dunai Tibor

A Szent Ferenc Állatotthonban járt a Zöld Hazánk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben