19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Baján is elmúltak a mézes hetek- összeveszett a balliberális városvezetés

Nemrég arról számoltunk be, hogy Pécsen megbomlott a baloldali egységfront és kibékíthetetlen ellentét bontakozott ki a várost irányító szivárványkoalíció pártjai között.

Hasonló hírek érkeztek a Bács-Kiskun megye déli részén található Bajáról is, ugyanis a várost 2019 óta vezető momentumos Nyirati Klára összeveszett a számára többséget biztosító többi baloldali párttal.

A települést eddig többségben irányító Sikeres Bajáért Egyesület kilenc fős csoportja kettészakadt, miután egy DK-s, egy jobbikos és két független képviselő a Fidesszel leszavazta a városvezetés előterjesztéseit. Nyirati Klára szerint az események hátterében az előválasztási pozícióharc áll.

A polgármester szerint a feszültség fő okozója a DK helyi elnöke.

“Az ő sértettsége miatt kerültünk ebbe az áldatlan helyzetbe”

– vélekedett.

Nyirati Klára Varju Lászlóhoz fordult segítségért, aki azt javasolta, hogy alkossanak egy frakciószabályzatot, de ezt a közgyűlés nem fogadta el. 

Lapunk felkereste Éberling Balázst, aki a bajai központú választókörzetben a Mi Hazánk színeiben fog indulni 2022-ben. Éberling úgy fogalmazott, hogy más pártok acsarkodásába ő nem lát bele, de abban biztos, hogy a legnagyobb vesztes Baja lesz. Hozzátette, hogy

a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely már biztosan önálló jelöltet állít a Fidesszel szemben.

További híreink

Büntetőfékezés után fenyegetően közeledve köpködött egy “férfi”

Irányi Dániel

2022-től adómentességet kapnak a 25 év alattiak

Faragó Dániel

Matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben