29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Baloldali megmondó az ATV-ben: a Mi Hazánk egyedül fogja megnyerni az oltatlanokat

Ahogy arról korábban is írtunk, a Mi Hazánk továbbra is totális elhallgatásban részesül, de úgy tűnik, hogy ez behozhatatlan hátrányt nem jelent a radikálisoknak, a párt sikeresen találta meg az alternatív kommunikációs csatornáit. 

Elég csak arra gondolni, hogy a Youtube-on már a Mi Hazánk a legnépszerűbb, az aktív politikusok közötti listát pedig Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnökjelöltje vezeti a videómegosztón.

A nemzeti mozgalom aktivistái folyamatosan az utcán, a választók között vannak, amit már a balliberális újságírók is érzékelnek, ennek megfelelően gyakran meg is kongatják a vészharangot.

“Adja már ide azt a tollat, hol kell aláírni?” – Áttörő siker a Mi Hazánk kötelező oltás elleni kampánya

A Mi Hazánk 5% fölötti szerepléséről elemzői konszenzus kezd kialakulni. Ez főként az oltatlanok jogai mellett és a kötelező oltás ellen való kiállásnak köszönhető. A balliberális összefogás és a Fidesz egymásra licitál a covid-intézkedések és az alkotmányellenes megkülönböztető rendelet terén. A napokban Márki-Zay Péter is kijelentette, hogy elfogadhatónak tartja azt is, ha mindenkinek kötelező lesz az oltás.

A Fidesz és a balliberálisok együtt alkották meg a covid-nagykoalíciót, ebből egyedüli pártként a Mi Hazánk maradt ki.

A morális vetülete mellett érdemes azt is leszögezni, hogy ezzel a politizálással Dúróék sikerrel szólítottak meg olyanokat is, akiket kevésbé érdekel a határon túli magyarok ügye, az EU-ról szóló kritikákra csak mérsékelten fogékonyak, vagy csak egyformán elegük van Orbán és Gyurcsány tömbjének embereiből is.

Sokaknak szimpatikus az, hogy a Mi Hazánk által vezetett településeken senkinek nem kötelező az oltás. Sőt: a párt elnöke bejelentette, hogy

Ásotthalmon krízismunkahelyeket, átmeneti fizetéseket hoznak létre önkormányzati forrásból azoknak az oltatlanoknak, akiknek az állam a munkáltatójuk és elveszítik a megélhetésüket.

A Mi Hazánk harmadikutassága és covid-politikája egyértelműen növeli a párt népszerűségét, ami azoknak a baloldali beszélőknek, újságíróknak, elemzőknek, tanácsadóknak is szemet szúr, akik inkább a saját kedvenc liberális pártjukat látnák ebben a helyzetben, netán sikertelenül adtak nekik tanácsot korábban az oltatlanok érdekképviseletének felvállalására. Közülük sokan most fanyalogva beszélnek ki a balliberális kánonból, elfoglalva a “na én megmondtam” által meghatározott rossz zsaru szerepét.

Az egyikük valószínűleg Ceglédi Zoltán, aki az ATV Öt című műsorában adott hangot csalódottságának.

“Egyetlen idézetet hoztam: hogyan néz ki, amikor egy ellenzéki párt, tényleg kiábrándult fideszes szavazókra próbál rámenni.”

“A Mi Hazánk videójában Novák Előd ezt mondja: Gyurcsány Ferencet kell bezárni nem az embereket.”

“Vegye már észre az ellenzék, hogy van itt egy bazinagy törésvonal, amit ignorálnak jelesül az, hogy egyébként lehetnek a Fideszből kiábrándult és velük nem szimpatizáló szavazók és ezeknek ez (a kötelező oltás) a baja.” 

“De mondok még egyet:

A Mi Hazánk még tavasszal azt a javaslatot tette, hogy járványszolidaritási adót vessenek ki azokra, akik a járvány miatt extraprofitot zsebeltek be.” 

“Vegyük már észre, hogy mi az ami az emberek hétköznapjait foglalkoztatja, mert én nem reklámozni akarom a Mi Hazánkat, hanem fölhívni a figyelmét az ellenzéknek arra, hogy ne hülyeségekkel foglalkozzon, hanem menjen ki az utcára és nézze meg, hogy mi történik”

-zárja imára kulcsolt kézzel, kétségbeesetten a balliberális ellenzékhez intézett sirámait Ceglédi Zoltán.

A vonatkozó rész a 37. perctől.

További híreink

Néhány napon belül háromszor is szökni próbált a kis bűnöző

Kiss Albert

Halálos baleset történt az ajkai erőműben

Dunai Tibor

Polgármester jelölti vita volt Győrben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen