8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Bástya- csak kétharmaddal lehetne leváltani Polt Pétert

Az Országgyűlés honlapján látható az a törvényjavaslat, amely szerint csak kétharmaddal lehetne hivatalából elmozdítani Polt Péter legfőbb ügyészt. 

A javaslatot Varga Judit igazságügyi miniszter nyújtotta be és azzal indokolja, hogy Polt Péternek a megválasztásához is kétharmados többségre volt szüksége, a leváltást most logikusan ehhez igazítanák hozzá.

Ugyanígy kétharmados többséggel lehet leváltani az Állami Számvevőszék, az Országos Bírói Hivatal, vagy a Kúria elnökét is.

Az 1994-ben még fideszes képviselőjelölt Polt Péter már a harmadik legfőbb ügyészi ciklusát tölti. Először még 2000-ben választották meg a tisztségre, amelyet 2010-ben és 2019-ben is kilenc évre kapott meg, emlékeztet az index.

Polt Péter legfőbb ügyész a balliberális oldaltól most azért kapja a támadásokat, mert rendre gátolja a nyomozások elindítását a kormánynak kellemetlen korrupciós ügyekben. Ez alighanem így van, de azt is érdemes hozzátenni, hogy

Polt Péter a baloldalhoz köthető gyanús esetek tucatjainak eltussolásában is aktívan, vagy még inkább passzívan  közreműködhetett az elmúlt évtizedben.

A mostani javaslat minden bizonnyal át fog menni a törvényhozáson, így Polt Péter 2028-ig a hivatalában maradhat, a jelenlegi mérések kizárják azt a lehetőséget, hogy 2022-től bárki is kétharmados többséggel kormányozzon.

További híreink

Hírklikk: öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere

Irányi Dániel

Videóval frissítve! Kormányzó-emlékezet kontra Himnusz-gyalázás (Helyszíni beszámoló képgalériával)

Joó György

Washington segítséget vár a közösségi oldalaktól az erőszak terjedésének megfékezésében

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen