16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Beiktatásának másnapján elmozdítási eljárást kezdeményeznének Biden ellen

Alkotmányos felelősségre-vonási eljárást (impeachment) indítana már Joe Biden beiktatásának másnapján Georgia frissen megválasztott republikánus képviselője, Marjorie Taylor Greene – írja a Fox.

“Január 21-én felelősségre-vonási eljárást kezdek a megválasztott elnök ellen. 75 millió amerikainak elege van a tétlenségből. Itt az ideje kiállni magunkért. Büszke vagyok arra, hogy a hangja lehetek a figyelmen kívül hagyott republikánus szavazóknak”

– jelentette be mindezt Greene egy Twitteren közzétett videóban.

Vélhetően Greene Biden és fia gyanús ukrán (és kínai) üzleti kapcsolatai és „hatalommal való visszaélés” miatt indítana eljárást a január 20-án beiktatásra kerülő elnök ellen.

Azt egyenlőre nem tudni, hogy a képviselő rendelkezik-e támogatókkal a Házban, azt viszont érdemes leszögezni, hogy nincs arra reális esély, hogy egy teljes egészében demokrata többségű törvényhozásban a beiktatást követően eltávolítsák a demokrata elnököt.

Greene lépése sokkal inkább jelzés értékű mind a demokraták, mind a republikánusok felé: ő nem a baloldallal kooperáló “puhább” republikánus képviselők sorait erősíti.

Közben zajlik a vita Trump felelősségre vonásáról, melyben a párhuzamos világban élő színes bőrű képviselők érvelése jórészt annyiban merül ki, hogy “az elnök rasszista”, “fehér nacionalista csoportokat támogat” és “erőszakra buzdít”.

További híreink

Ellentmondanak egymásnak George Floyd boncolási eredményei

Dunai Tibor

Hűha! Letartóztatták az ápolót, aki a beteg lábujjait szopogatta

Kiss Albert

Bordélyházban kaphatnak szállást a prágai hajléktalanok

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen