3.9 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Belga szenátor: az USA végzetes konfliktusba hajszolja Európát

A korábban az Európába irányuló migrációt elutasító Alain Destexhe szerint az USA végzetes konfliktusba viszi Európát Oroszországgal szemben. A szankciók csak Európát sújtják, miközben az Egyesült Államok profitál a kialakult helyzetből. A politikus úgy véli, Európának nem kellene tovább támogatnia Volodimir Zelenszkijt – adta hírül a Mandiner.

Liberális politikustól szokatlan módon Alain Destexhe belga szenátor a fősodratú médiával szöges ellentétben álló véleményt fogalmazott meg.

A politikus szerint ugyanis

a Joe Biden vezette USA végzetes konfliktusba viszi Európát Oroszországgal szemben.

“A céljuk Putyin elmozdítása, valamint egy rendszerváltás kierőszakolása. Csakhogy az Egyesült Államok már számos esetben megpróbálkozott ezzel, de sem Afganisztánban, sem Irakban, sem Libiában nem járt sikerrel” – mutat rá a politikus, hozzátéve, hogy az amerikai beavatkozás után nem maradt más, csak halottak tízezrei, menekültek milliói, káosz és instabilitás.

Destexhe mindössze két reális utat lát Oroszország előtt amennyiben Putyint sikerülne megbuktatni. Az egyik forgatókönyv szerint egy ultranacionalista csoport ragadná magához a hatalmat, melynek legfőbb célja lenne bosszút állni a Nyugaton. Rosszabb esetben azonban elképzelhető, hogy az Orosz Föderáció úgy esik szét, mint 1991-ben a Szovjetunió. Ez viszont egy újabb menekültáradatot zúdítani Európára, mely kontinens már korábban is tanúbizonyságot tett életképtelen humanizmusából fakadó öngyilkos hajlamáról.

Etnikai alapú határrendezés

Miért nem fogadható el ezzel szemben Ukrajna megosztása? – teszi fel a kérdést Destexhe, emlékeztetve Szerbia, Szudán és Csehszlovákia esetére. Miért nem valósulhat meg az etnikai alapú megosztás abban az Ukrajnában, ahol a lakosok egy része nem érzi magát az ország polgárának?

Destexhe véleménye szerint Putyin nem áhítozik Európa megszállására, felesleges az ilyesféle riogatás. Az orosz elnök ráadásul egyáltalán nincsen úgy elszigetelve, mint ahogy azt a nyugati sajtó állítja.

Zelenszkij kapcsán ugyanakkor arra emlékeztet, hogy az ukrán elnököt összefüggésbe hozták a Panama iratok néven elhíresült offshore botránnyal, ráadásul sokan amerikai bábnak tekintik, aki most az egész világ felett mond morális ítéleteket.

Kiemelte továbbá a történelem tanulságát, melyből a liberális vezetők valahogy sosem szeretnek tanulni:

szankciókkal soha a történelem során nem lehetett megbuktatni egy rezsimet.

Pláne nem olyan szankciókkal, melyekbe Európa lassan belerokkan, miközben Oroszország köszöni szépen, megtalálja a piacát máshol. De az Egyesült Államok is óriásit profitál a helyzetből a fegyverek, a gáz, az olaj és az élelmiszer termelése és exportja révén.

Alain Destexhe úgy látja:

Európa és az európaiak érdekében vissza kell utasítanunk Zelenszkijt, tárgyalnunk kell Oroszországgal Ukrajna felosztásáról. és fel kell oldanunk a velük szembeni szankciókat.

Ezek persze meglehetősen merész állítások akkor, mikor Brüsszelben az USA bábjai ülnek, akik szolgalelkűen végrehajtanak minden parancsot, legyen az bármilyen káros Európa számára.

Kiemelt képünkön Alain Destexhe, fotó: M1

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Csak a Mi Hazánk szólal fel a munkavállalók kizsákmányolása ellen

Kemény János

Dunakanyari főzde fürtös meggy párlata hozta el az év legjobb pálinkájának járó díjat

Faragó Dániel

Korábban még be akart vonulni a seregbe, de az ukrán teniszező most arról panaszkodik, hogy a szerb sportolókat beengedik Oroszországba

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben