2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Boldogkői: a védettek kapjanak erős jogosítványokat

Boldogkői Zsolt molekuláris biológus, egyetemi tanár, azt javasolja, ne nyissák ki az iskolákat áprilisban.

“Már csak azért sem mert a gyermekeket még nem lehet oltani, a tanárok oltása pedig nem fog elegendő immunitást produkálni addigra. Továbbá, a brit variáns veszélyes a kicsikre, ráadásul, ők haza fogják vinni a vírust a családba” – írta Facebook-oldalán a hvg.hu szerint.

Boldogkői úgy véli, hiába “biztatóak” a számok az oltások terén, hamarosan “eljön az a pont, mikor az oltásellenesség miatt nem nő tovább az átoltottság, ezért nem szabadulunk meg a vírustól”.

Azt írta:

le kell törni az oltásellenességet, hatásos motivációs rendszert kell kidolgozni az oltási hajlandóság növelésére.

Ezt meglátása szerint két fő eszközzel lehetne elérni. Egyfelől, noha nem pont így fogalmazott, de lényegében zsarolni kellene a lakosságot. Ha az oltottak “erős jogosítványokat kapnak”, akkor a korábbi életükben elkényelmesedett emberek nagyobb valószínűséggel veszik fel a kísérleti vakcinákat, akár fél évente is, ha ezért cserébe évente egyszer külföldön nyaralhatnak, vagy elmehetnek moziba, kávézóba.

A vírusszkeptikus és oltásellenes vezérekre pedig alkalmazni kellene a hatályos jogszabályokat

– tette hozzá Boldogkői, nem részletezve, hogy mégis milyen jogszabályok azok, amelyek alapján el lehetne ítélni azt, aki visszautasítja a globális méretű emberkísérletet.

Szavai mindenesetre kísértetiesen egybevágnak Orbán Viktor múlt heti rádióinterjújával, így nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy a felhatalmazással rendre (vissza)élő 2/3 hamarosan hoz majd olyan törvényt, ami alapján el lehet ítélni bárkit, aki nem tart a “fősodorral”.

Fotó: Facebook 

További híreink

Felhívást tett közzé a Mi Hazánk a magyar dolgozók felé (videó)

Kemény János

A parkoló mutyi főtámogatójából bizottsági tagot csináltak Karácsonyék

Avar Álmos

Zsidó telepesek olajfa ültetvényeket gyújtottak fel a megszállt Ciszjordániában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen