22.7 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekHumor

Bosszúhadjárat és kilépési hullám a Jobbikban – Jakab vinné magával a párt pénzét

Megszámolni is nehéz, hogy a valaha szebb múltat is megélt Jobbikban a mostani kilépési hullám pontosan hány embert és hány szervezetet érint, de az tény, hogy a partvonalra került Jakab Péter és a hozzá hű pártkatonák most bosszúhadjáratot indítottak a párt új vezetése ellen. 

A jelek szerint a Jobbikot nem nagyon érdeklik a megszorító intézkedések, inkább azt csinálják, amihez értenek: egymást ölik.

Ismeretes, hogy Gyöngyösi Márton elnökké válása után szinte egyből leszedte Jakabról a séfeknek járó sipkát és helyette csak kukta pozícióban számítana rá, stratégiai csendben. Jakab ezt (a frakcióvezetői pozíciójának elvesztését) nem bírta elviselni. A volt elnök minden bizonnyal új párt alapítására készül, de előtte még a pénzt megpróbálta kivinni a Jobbikból.

A bukott politikus nem kevesebb, mint 80 millió forintot próbált átjátszani a saját holdudvarának közvetlenül azelőtt, hogy leváltották volna a Jobbik frakció éléről. Sajtóértesülések szerint Jakab kihasználva, hogy még frakcióvezető – azaz az egyszemélyes aláíró –, frakciószerződéseken keresztül juttatta volna ki a pénzt. Az ügyletet végül a képviselőcsoport többi tagja hiúsította meg. Úgy tudni, hogy Jakab a pénzt az új pártjának „beindításhoz” szerette volna felhasználni.

Jakab Péter Jobbikon belüli hívei módszeres bosszúhadjáratba kezdtek a Jobbik új, Jakab-mentesített elnöksége ellen. Például sorra oszlatják fel azokat a – sokak által „kamunak” tartott – alapszervezeteket, melyek segítségével Jakab újra tudta választani magát a párt májusi kongresszusán. Ezeknek a szervezeteknek a döntő többsége ugyanis Jakab két legszorosabb szövetségesének, a szexuális erőszakbotrányba keveredett Földi Istvánnak, és Bíró Lászlónak a körzeteiben találhatók.

Bíró László közben már nyilvános bejegyzésben támadja a saját pártját.

Az elmúlt időszakban Jakab hívei egyesével küldték be lemondásukat a pártközpontba. Döntésük okaként minden esetben azt jelölték meg, hogy Jakab Pétert kiszorították a pártvezetésből. Egyikük például arra hivatkozva kérte az adatai törlését az adatbázisokból, hogy már „nem Jakab Péter a Jobbik elnöke és frakcióvezetője, sőt, a Jobbik több esetben elhatárolódott tőle”.

Róka fogta csuka

A Jobbik új vezetése közben arra készül, hogy kizárja Molnár Enikőt a pártból, aminek következtében azt remélik, hogy abban az esetben Jakab Péter is önként távozik majd. Az új párt alapítására készülő Jakab egyébként már hetek óta semmilyen jobbikos logót nem használ, ráadásul leváltása óta fel sem szólalt a parlamentben. A kizárás tehát nem lenne ellenére, de ez a lépés még nagyobb lavinát indítana el a pártban, hiszen egy kizárás mindig nagyobb visszhangú, mint egy önkéntes kilépés.

(metropol nyomán)

További híreink

Tízmillió forintot kap, aki segít kézre keríteni a szentesi anyuka gyilkosát

Irányi Dániel

Márki-Zay csakis az öngól öröméért játszik!

Faragó Dániel

A demecseri rendőrök elfogták a rablókat

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben