21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Brüsszel 11 millió forinttal támogatja a Budapest Pride-ot

A brüsszeli kormány (amely ebben az esetben magának a belga fővárosnak a kormányzatát jelenti) jóváhagyta Pascal Smet európai és nemzetközi kapcsolatokért felelős brüsszeli államtitkár azon javaslatát, hogy kétszer 30 000 eurós támogatást ítéljenek oda a Forbidden Colours (Tiltott színek) nevű egyesültetnek. Ez a civil szervezet a pénzt a Budapest Pride és a lengyel LGBTIQ+ Friendly School Ranking támogatására fordítja egy éven keresztül – írta meg az Index.

“Brüsszel vezető szerepet kíván játszani az LGBTIQ+ mozgalom egyenlőségért folytatott harcában városunkon belül és azon kívül is. A felszabadított forrásokból a Forbidden Colours brüsszeli szervezet két olyan helyen is harcolhat majd az LGBTIQ+ jogokért, ahol jelenleg óriási nyomás nehezedik ezekre a jogokra. Mert a szerelemnek mindig és mindenhol szerelemnek kell lennie, de sajnos ez ma nem mindig és mindenhol magától értetődő”

– indokolta Pascal Smet azon döntését, hogy miért kell egy idegen kormánynak egy másik nemzet belügyeibe beleavatkoznia. Persze, ezt gond nélkül megtehetik, hiszen a “magyar” kormány gyáván kihátrált azon törvényjavaslata mögül, mely szerint minden szervezetnek fel kellene tüntetnie a beszámolójában a külföldről érkező támogatásokat.

A döntés indokolásában az olvasható, hogy “Orbán Viktor kormánya idén bevezette az LGBTIQ+ elleni propagandatörvényt. Ez a törvény tiltja, hogy az LGBTIQ+ egyenlőségről beszéljenek olyan helyeken, ahol gyerekek tartózkodnak, például iskolákban”. A szöveg arra nem tér ki, hogy ez a “törvény” pontosan annyit ér, mint a papír, amire nyomtatták, hiszen semmilyen visszatartóerőt nem rendeltek mellé. Így valóban csupán propagandatörvény, hiszen azon kívül, hogy a szavazóknak azt hazudhassák, megvédték a gyermekeinket, valójában semmit sem tettek.

Azért esett a választásuk a Budapest Pride-ra, mert akkora elnyomás van Magyarországon, hogy ez a szervezet több száz rendezvényt tarthat hazánkban, a homoszexuális felvonulás alkalmával legutóbb például 35 ezer ember vonaglott a főváros utcáin, miközben Pintér rendőrei a hazafiakat vegzálták.

Fotó: shutterstock

További híreink

Nyugat-Európa “demokratái” Covid-diktatúrát készülnek bevezetni

Faragó Dániel

Törökszentmiklós: brutálisan megverte, megfenyegette, hogy ne merjen rendőrséghez fordulni

Kemény János

“Eljutottunk az utolsó levegővételig” – nagy bajban a hazai vendéglátás

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen