4.8 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
Kárpátalja Záhony határ
HírekKülföld

Brutális állapotok a záhonyi határátkelő kárpátaljai oldalán

Napok óta tarthatatlan állapotok uralkodnak a Tisza közúti határátkelőn, ahol a határátkelésre várakozók már a karhatalommal is összetűztek – számolt be az ukrán Sirius Televízió.

A Csapi Határőrség tájékoztatása szerint elégedetlenkedő kisteherautósok útlezárással tiltakoznak az átkelés nehézségei miatt, ezért alakult ki jelentős torlódás. A riportban elhangzó panaszok szerint embertelenek az átkelőn a körülmények: nincs használható illemhely és kezet sem lehet mosni. A vámosok azt állítják a bonyodalmak az úgynevezett „pidzsákok” – a fuvarozóknak pénzért árut átvivő alkalmi segítők – miatt keletkeztek, akik nem hajlandók vámkezeltetni az általuk behozott árut, és megtagadják a kötelező vámilleték kifizetését is.

 

Forrás: KárpátHír

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben