17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy

Brutális állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség Nógrád megyében

A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 43 éves férfi ellen emelt vádat, aki kegyetlen módon tartotta kutyáját, a bánásmód pedig az állat pusztulásához vezetett – közölte az MTI-vel a Nógrád megyei főügyész kedden.

Bóna Gyula elmondta: a Bátonyterenyén tartott hároméves keverék kutya elpusztulását a szoros lánc által okozott sérülések okozták. A hosszan tartó fojtás miatt az állat nyakán először kisebesedett a bőr, majd 40-50 nap után a szorító hatás miatt a keringési rendszere – jelentős szenvedések után – összeomlott.

A férfival szemben az ügyészség különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás bűntette miatt emelt vádat, ezen kívül – más cselekményei okán – garázdaság, lopás és testi sértés miatt is.

A főügyész hozzátette: a férfit korábban már ítélték felfüggesztett szabadságvesztésre, az ügyészség vele szemben most halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

(MTI)

 

További híreink

Tányérokat és a poharakat is vitte a betörő

Kiss Albert

Őrizetbe vettek csaknem 100 embert egy berlini tüntetés után

Dunai Tibor

A BRFK befejezte a Harmat utcai gyilkosság nyomozását

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen