9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kultúra

Csaknem 200 évvel nemzeti imádságunk megszületése után a magyar kultúra fennmaradása még mindig bizonytalan

„Szerte nézett, s nem lelé honját a hazában” – írja Kölcsey Ferenc az 1823. január
22-én befejezett Himnusz című művében.

A Mi Hazánk abszurdnak és felháborítónak tartja, hogy a fenti sorok által megjelenített nemzetromboló kép 2022-ben minden eddiginél hangsúlyosabban jelenik meg, hiszen a kormány embertelen és jogtalan eszközökkel igyekszik magyarok millióira rákényszeríteni a kísérleti vakcinák felvételét.

A Mi Hazánk egyetlen pártként áll ki az oltások kötelezővé tétele, az oltatlanok megbélyegzése és a gyerekek oltása ellen még akkor is, ha több ezres tüntetéseinket a kormánymédia rendszeresen elhallgatja.

Csaknem 200 évvel nemzeti imádságunk megszületése után a magyar kultúra fennmaradása még mindig bizonytalan, nehézkes és akadályoztatott. Nem nyugodhatunk meg addig, amíg a Kárpát-medencében élnek olyan magyarok, akik nem írhatják ki településük nevét anyanyelvükön, nem intézhetik magyarul hivatalos ügyeiket, vagy a magyar állampolgárság felvétele esetén hátrányt kénytelenek elszenvedni. A magyar kultúra fennmaradásának legfőbb záloga, hogy a következő évtizedekben a magyarságra nézve kedvezőtlen demográfiai folyamatok megforduljanak.

A Mi Hazánk egyetlen pártként beszél arról is, hogy a Fidesz és a balliberális pártok politikáját követve Magyarország rövid időn belül cigányország lesz, ami az évezredes magyar kultúra jövőjét is megpecsételi. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a Nemzeti Kulturális Alap közpénzből magyarellenes, történelemhamisító színdarabokat támogat. Vérlázítónak tartjuk azt is, hogy adófizetők milliárdjaiból indulhattak útjára a semmilyen kulturális értékkel, vagy ismeretterjesztő funkcióval nem bíró Dikh TV és Rádió Dikh néven működő médiatermékek, miközben a nemzeti identitásunkat, magyarságtudatunkat erősítő alkotások nem kapják meg a kellő állami támogatást.

2022. áprilisa után ebben és kultúránk, hagyományaink, nyelvünk ápolásában is lesz
feladatunk bőven – immáron a Parlament falai között. Magyarország a magyaroké!
Mi Hazánk Mozgalom

További híreink

Brutálisan emelik a parkolási díjat a DK vezette Újbudán – egyedül a Mi Hazánk tiltakozik

Gabay Dorka

Díszpolgári címet adna Esztergomban Prohászka Ottokárnak a Mi Hazánk

Kemény János

Kormányinfó: ezentúl csak oltással lehet “védettségi” igazolványt szerezni, jön a negyedik oltás is

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen