29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Csecsenföldön temették el a francia tanárt lefejező gyilkost

Salazsi csecsen faluban eltemették azt a férfit, aki Párizs közelében októberben lefejezte Samuel Paty történelemtanárt, miután az Mohamed prófétáról készült karikatúrákat mutatott a diákjainak a szólásszabadságról tartott óráján – közölték hétfőn orosz hírportálok.

A gyilkos holttestét sajtóértesülések szerint rokonai Törökországon keresztül szállították Csecsenföldre. Salazsi a terrorista Franciaországba bevándorolt szüleinek szülőhelye, ahol híradások szerint a temetési szertartást “bizonyos tiszteletadás mellett” végezték el, közösségimédia-bejegyzések szerint vasárnap.

Scores of people attended the funeral after body of the killer who decapitated teacher Samuel Paty had been returned from France on Saturday

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak, arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon ez a gesztus nem jelenti-e a terrorizmus támogatását, kijelentette: nincsenek értesülései sem a temetésről, sem annak részleteiről.

Leszögezte ugyanakkor, hogy az eltemetett “fiatal” terrorcselekményt követett el, amit csak mélységesen elítélni és elutasítani lehet.

Paty gyilkosát a francia rendőrök még október 16-án, a terrortámadás napján, az elfogására tett kísérlet közben lőtték agyon.

Abdullakh Anzorov, whose picture was shared online with the caption 'hero of Islam'

(Forrás: MTI – Fotó: AFP, Instagram)

További híreink

Huszonhat embert vettek őrizetbe embercsempészet gyanújával a “halálkamion” ügyében

Dunai Tibor

A telefon és a WLAN-sugárzás súlyosan károsítja a méheket és egyéb rovarokat

Irányi Dániel

Kirakatok után rendőrökre támadt egy többszörösen visszaeső férfi

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen