21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Csúnyán elfenekelték Jakabot – padlón a Jobbik pártigazgatója is

Az előválasztásnak hivatalos végeredménye nincs, de a körzetek több mint felében már lehet tudni, hogy milyen eredmények születtek. 

Az már tegnap biztosnak látszott, hogy Dobrev első helyen érkezik az előválasztás második fordulójába, mint ahogy az is, hogy

Jakab Péter a gyenge kezdés után is tudott visszaesni, így nem fog bekerülni még a “legjobb” 3 közé sem.

Az eddig összeszámolt 60 körzetből Jakab Péter csupán hármat nyert, míg Dobrev 49-et.

Itt a dráma: kommentelői már siratják Jakab Pétert

Az eddigi adatokat és a végeredményt is nagyon sok szempontból meg lehet majd vizsgálni, de az világosan látszik, hogy a DK letarolta a szövetségeseit. A második fordulóban Karácsony és Márki-Zay jó eséllyel összefog ugyan, de az egyéni körzetekben nincs több forduló. 

Ezekben a választókerületekben a DK tarolt még akkor is, ha olyan szimbolikus vereségeket is összeszedtek, mint például Gy.Németh Erzsébet, vagy Kálmán Olga betlije.

A Jobbik az eddigiek alapján a balliberális selejtező legnagyobb vesztese, hiszen Jakab Péter összeomlása mellett a jelöltjeik is nagyot hasaltak.

A jobbikos indulók győzelmeinek száma túlságosan nagy eltérést nem mutat, de a szebb múltat is megélt párt most szinte kivétel nélkül olyan választókerületekben “győzött”, ahol nagy lökdösődés nem volt, mert a Fidesz jelöltje toronymagas esélyes. Bana Tibor (korábban kilépett) esete jó referencia, hiszen az Ungár Péter és a Czeglédi Csaba által fémjelzett körzetből egyszerűen arrébbtették, mint egy poharat. Bana így a mellette lévő Vas megyei körzetben indult, ahol el is hozta az első helyet, de emberi számítás szerint itt a Fidesz jelöltje lesz a befutó.

A DK-s jelöltek fölénye egyértelmű, Gyurcsánynak minden oka megvan ahhoz, hogy leverjen pár Unicumot. A DK olyan “nagyágyúkat” ütött ki, mint Mesterházy Attila, vagy Burány Sándor. A sort hosszan lehetne folytatni. A jogerősen elítélt DK-s Czeglédi Csaba Szombathelyen legyőzte a ferde hajlamú Ungár Pétert, akit a Jobbik is támogatott.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „LMP MAGYARORSZÁG ZÃLDPÁRTJA ELŐVÁLASZTÁS 2021 SZAVAZZON ÖN IS UNGÁR PÉTERRE AZELŐVÁLASZTÁSON! Támogatópártok: JOBBIK MOMENTUM 0 M”

A milliárdos Ungár veresége után szívhez szóló gratuláló sorokat osztott meg. A magát csak “zavaros hátterű, milliárdos, zsidó, buzi” politikusként emlegető Ungár bejegyzése alatt több mint 200 jajveszékelő komment olvasható. A jobbikos Stummer János nemes egyszerűséggel csak ennyit írt:

“Hősöm”.

Bizonyára több neojobbikos is siratja Ungárt, de aligha emiatt a legszomorúbbak.

 

Az egyik legnagyobb csapás Jakabéknak az, hogy a balliberálissá züllesztett Jobbik elnöke még Miskolcon is kikapott Dobrevtől.

A DK erősödése és a Jobbik összeomlása sok eredményből látszik, valószínűleg az előválasztás előtt az egykori nemzeti párt ezt felmérte és a legtöbb körzetben nem is mert kiállni Gyurcsányék ellen, hanem inkább összefogtak. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ahol a DK nem saját jelöltet indított, ott még az ismeretlenebb, esélytelenebbnek tartott, DK által támogatott jelölt is le tudta győzni a helyben beágyazott és ismert riválisát. Ékes példa erre Bács-Kiskun megye 2-es számú körzete, ahol az évtizedek óta politizáló szocialistát verte meg egy fiatal momentumos, de hasonló “csúfság” esett meg Mesterházy Attilával, vagy Burány Sándorral is.

Kecskemét másik körzetében maga Lejer Zoltán, a Jobbik pártigazgatója indult, aki szimbolikus jelentőségű vereséget szenvedett DK-s ellenfelétől.

“Nagyon gatya a helyzet” Szegeden is, ahol egy régi jobbikos köpönyegforgatóval, Tóth Péterrel törölték fel a padlót. Sima vereséget szenvedett Budapesten a terézvárosi alpolgármesteri székbe is bekönyörgött Beleznay Zsuzsanna, de alaposan lemosták a sokadik pártját szomorító jobbikos “sztárigazolást”, Demeter Mártát is.

Miért prostizhatja a Fidesz-közeli média az ellenzéki politikusnőket? | Alfahír

Kikapott az a Pál Gábor is, aki korábban még úgy nyilatkozott, hogy nem tudna tükörbe nézni, ha összefogna Gyurcsányékkel. Az összefogás természetesen azóta megtörtént, de a momentumos Buzinkay György végül magabiztosan győzte le Pál Gábort, így a Jobbik egykori sajtófőnöke jövőre maximum Buzinkay plakátjait kenheti majd be ragasztóval.

Így alázza meg saját magát egy Jobbik-jelölt - videó

Ózdon is váratlanul nagy vereségbe futott bele a Jobbik, hiszen Jakab Péter és a jobbikos jelölt is kikapott. Ózdon úgy veszített a Jobbik, hogy a polgármester maga is jobbikos.

Karácsony Gergely ráadásul csaknem dupla annyi szavazatot kapott, mint Jakab Péter.

A Jobbik itt a város alpolgármestereként bohóckodó Farkas Péter Barnabást indította, akiről korábban mi is írtuk, hogy háromezerért vásárolta a szavazatokat, miután olaszliszkai cigány verőembereket szállított az előválasztási sátorhoz.

Ózd a csodák csodája- az “integető” jobbikos háromezerbe méri a szavazatokat

Elszegényedett helyieket használhatott ki a Jobbik ózdi jelöltje, Farkas "karlendítő" Péter Barnabás (Videók) - PestiSrácok

Farkas ennek ellenére is kikapott szocialista ellenfelétől, így már a győzelmi reményeinek is “integethet”. Program nélkül ezután sem fog maradni, ugyanis a jól sikerült mozdulat után a MAZSIHISZ meghívta egy látogatásra a Holokauszt múzeumba, amelyet Farkas Péter Barnabás nagy tisztelettel el is fogadott.

További híreink

A „Ki a magyarokkal az országból!” nem uszítás a román igazságszolgáltatás szerint

Szabó Norbert

Egyetlen pártban egyesül az összes felvidéki magyar párt

Szabó Norbert

A FIFA-elnök szerint teljesen megváltozik majd a futball

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen