2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Diákhitel Központ: marad a kamatmentesség

A Diákhitel Központ csütörtöki döntése alapján továbbra is kamatmentes marad a képzési költségre felvehető Diákhitel2 és a szabad felhasználású Diákhitel Plusz. Emellett változatlanul rekordalacsony, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a Diákhitel1 – közölte Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója az MTI-vel.

A közlemény szerint soha nem volt ekkora igény a diákhitelekre, idén mintegy 40 ezer új igénylés érkezett, ami háromszorosa a tavalyi számnak.

Több mint 32 milliárd forint értékben folyósított hiteleket a Diákhitel Központ 2020-ban, amire a társaság 2001-es alapítása óta nem volt példa – tette hozzá.

A Diákhitel1 esetében a kormány döntése alapján már havi 150 ezer forint igényelhető, ezáltal akár évi 1,5 millió forint szabad felhasználású forráshoz is hozzájuthatnak a hallgatók, rendkívül alacsony kamat mellett

– hívta fel a figyelmet Magyar Péter.

“Köszönhetően a 2018-ban bevezetett családi kedvezményeknek és a hitelbírálat, valamint biztosíték nélkül igényelhető, bármikor ingyenesen előtörleszthető termékeknek, a hallgatók között évről évre emelkedik a diákhitelek iránti kereslet” – írta.

Emlékeztetett, a diákhiteleket igénylők jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra, így ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének a felét, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes diákhitel-tartozást elengedi a Diákhitel Központ.

További híreink

Brüsszelben vízágyúkkal oszlatták a tüntetőket (videó)

Varga Lilla

Rendszerváltást az oktatási intézményekben! – párbeszédet kezdeményez a Mi Hazánk Ifjai

Varga Lilla

A tavaszi szünet után is zárva maradnak az iskolák

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen