5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Dobrev Klárát segítené győzelemhez Jakab Péter

Alig zárult le az előválasztás első fordulója, de a kampány már folytatódik is, a balliberális miniszterelnökjelöltek most éppen egymást támadják.

Azt már lehet tudni, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter összefognak és együtt állnak ki a második fordulóban az első forduló győztese, Dobrev Klára ellen. Azt még nem tudták eldönteni, hogy a végén ki fog beállni a másik mögé.

Az eseményekre néhány nappal ezelőtt reagált Jakab Péter is, a szebb múltat megélt Jobbik elnöke. Jakab az előválasztás további küzdelmeit már csak otthonról figyelheti, hiszen ő a második fordulóba nem jutott be, de ettől függetlenül Dobrev győzelmét a saját győzelmének is érzi. A korábban megkötött DK-Jobbik paktum értelmében Jakab továbbra is kritikátlanul támogatja Gyurcsányékat, ezért Dobrev Klára előretolt helyőrségeként el is kezdte támadni a másik két jelöltet.

Jakab azt nyilatkozta: “ha Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter szövetséget köt, csökken a kormányváltás esélye”.

A Jobbik elnökének szolgalelkűsége még az első fordulóban a Jakabnál is rosszabbul teljesítő Fekete-Győr Andrásnál is kiverte a biztosítékot.

“Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter is nyertek már választást a Fidesszel szemben. Karácsony azzal, hogy nem a gyűlöletre és a megosztásra építette a politikáját, képes arra, hogy nagyon sok olyan, középen álló szavazót megszólítson, aki tart attól, hogy 2022 után is folytatódna a polgárháborús közhangulat. A keresztény-konzervatív Márki-Zay jelölése pedig sok kiábrándult jobboldalit biztosítana arról, hogy a Fidesz áljobboldalisága helyett végre a jobboldali értékek valódi képviseletet kapnak a jövő kormánykoalíciójában. Ha pedig egymás mellett állnak, mindkét szavazói réteggel bővülhet az ellenzéki együttműködés.

A Jobbik szavazói most elképedve nézik, hogy a DK és a Jobbik fél éve született barátsága abban csúcsosodik ki, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát”

-írta a Momentum elnöke.

Jakab Péter Dobrevhez dörgölőzése nem csak Fekete-Győrnek, de még annak a Vona Gábornak is sok volt, akinek örök és megmásíthatatlan “érdemei” vannak a Jobbik balliberálissá züllesztésében.

Vona saját Facebook oldalán azt fejtegette, hogy Jakab Péter miért szerepelt le, majd néhány nappal később már arra bíztatta Jakabot, hogy ne Dobrev, hanem inkább Karácsonyék mögé soroljon be. Vona szerint a jelenleg még megmaradt jobbikosok is ezt akarják.

Miért csak most jött el a Jobbik vége?

További híreink

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Megújítani mindent Krisztusban – Szász Péterrel beszélgettünk

Kemény János

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben