18.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Donáth Anna: Európai védelmet kell nyújtanunk a “romáknak”

Donáth “Roma Lives Matter” Anna a Minority SafePack melletti felszólalásakor se mulasztotta el megemlíteni, mennyire aggódik kedvenc kisebbségéért. 

Videójából megtudhattuk, hogy szegény cigányok a “többségi állampolgárokhoz képest hátrányos helyzetben” vannak, amiért gondolom őket semmilyen felelősség nem terheli, kizárólag a “rasszista” társadalom és a kormányok tehetnek róla. Legalábbis erre enged következtetni a Momentum EP-képviselőjének következő mondata:

A “romák” esélyegyenlőségét pedig évtizedek óta fékezik, halogatják a különböző kormányok.

A politikus szerint a cigányoknak is “európai védelmet” kell biztosítani, mert

az európai demokrácia állapotáról állít ki bizonyítványt az, ahogyan a kisebbségekkel bánunk.

Noha felszólalásában mutatóban Donáth néha-néha hozzátette, hogy amúgy a külhoni magyarok ügye is fontos neki, ezzel is igyekezve befogadhatóbbá tenni javaslatát, ám felmerül a kérdés, mennyire vehető komolyan a magyarok helyzetéért való aggodalom egy olyan párt politikusától, ami korábban Erdélyben a románok, Felvidéken pedig a szlovákok mellett kampányolt? Donáth Anna pedig maga tanácsolta, a felvidéki magyaroknak, hogy nyugodtan legyenek “büszke szlovákok”.

További híreink

Húsvétkor a rendőrség fókuszában a biztonsági öv

Irányi Dániel

A magyar gazdaság csődjének beismerése a benzinárplafon meghosszabbítása – a Mi Hazánk azonnali beavatkozást követel!

Faragó Dániel

Mindent vittek a “fiatalok”, cigit, csokit, rágógumit, szemüveget, gyógyszert…

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen