2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Dörner György az SZFE-ügyről: aki nem magyar, ne Magyarországon tanítson!

Nem csillapodnak a kedélyek a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körül. Villám-interjúnkban Dörner György Kossuth-díjas magyar színművészt, az Újszínház igazgatóját kérdeztük az SZFE helyzetéről.

Ön miként vélekedik az SZFE-ügyről?

Teljes mértékben a változás mellett foglalok állást és teljes mértékben támogatom Vidnyánszky Attilát.

Mit tenne Vidnyánszki Attila helyében ezekkel a fiatalokkal, akik hetek óta megszállva tartanak egy állam által fenntartott közintézményt?

Úgy vélem, hogy Attila meg tudja oldani ezt a jelenleg fennálló helyzetet. Ugyanakkor boldogan segítek neki, amennyiben igényt tart rá.

Gregor Bernadett művésznő a napokban nyilatkozott az őt az egyetemi évei alatt ebben az intézményben ért rendkívül sértő, és mélységesen megalázó atrocitásokról. 

Bernadett egy rendkívül karakán nő. Minden bizonnyal másokkal is történtek ilyen és ehhez hasonló otrombaságok. Azonban ők gyávák és félnek a nyilvánosság elé tárni a tapasztalataikat. Bernadett velük szemben rendkívül bátor, aki nem söpörte a szőnyeg alá az őt ért megaláztatásokat.

Többször lehetett olyanról hallani, hogy a nemzeti gondolkodású fiatalokat fel sem veszik az egyetemre, vagy idővel szépen kipenderítik maguk közül. Ennek mi lehet az oka, miként lehetne ezt elkerülni?

Nagyon egyszerű a válasz: aki nem magyar, ne Magyarországon tanítson, és ne magyarellenességre nevelje az ifjúságot. Ilyen egyszerű. Tehát aki nem akar a Hazánkban magyarnak lenni, az ne legyen. Menjen máshova, de oktatni semmiképpen ne oktasson.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További híreink

Az ukránoknak szánt pénz nyomában

Kemény János

“A magyar föld nem eladó!” – Vagy mégis?

Kemény János

Végrehajtómaffia – Miért nincs napirenden a kar új elnökének megválasztása?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben