11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Drasztikus szigorításokról döntött a kormány

Április 8-ig bezárnak az általános iskolák és az óvodák, az üzletek pedig március 8-22-ig lesznek zárva. A maszk használata szabadtéren is kötelező  – jelentette be Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány kétnapos ülésének szünetében. Mint fogalmazott, szigorú korlátozásokra van szükség annak érdekében, hogy megfékezzük a koronavírus-járvány harmadik hullámát.

A tavaszi szünet végéig digitális okatatás mellett működnek tovább az általános iskolák, az óvodák pedig ugyaneddig, azaz április 8-ig zárva lesznek – közölte Gulyás Gergely. A miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, az üzletek, az élelmiszerboltok, drogériák, patikák, benzinkutak kivételével március 8-22-ig, azaz két hétre kénytelenek bezárni.  A középiskolákban és egyetemeken továbbra is marad a digitális okatatás, ott változás nem történik.

Mindemellett közölte, a magánegészségügyi intézmények kivételével minden szolgáltatás szünetel, a konditermeket is bezárják, az igazolt sportolók versenyeit, meccseit zárt kapuk között lehet csak megtartani.

– A parkok, arborétumok nyitva maradhatnak, szabadtéri sportok megfelelő távolságtartással továbbra is végezhetők. A maszk használatát szabadtéren kötelezővé tesszük az ország egész területén – hangsúlyozta a miniszter.

Jelezte azt is: a határátkelésnél is szigorítás jön, ez azonban a tranzitforgalmat nem érinti. Gulyás Gergely hozzátette: a meghozott intézkedések miatt a szállodák és vendéglátóhelyek bértámogatását kiterjesztik mindazon ágazatokra, melyeket a mostani szigorítás érint.

A miniszter elmondta, a járvány terén az elmúlt napokban tapasztalt romló adatok miatt van szükség ezen intézedésekre. A részletek kidolgozása még a mai kormányinfon folytatódik, ezekről Orbán viktor holnap regel számol be a Kossuth Rádióban.

További híreink

Továbbra is tünetmentesek a Vuhanból hazatérő magyarok

Szabó Norbert

Két képviselő mentelmi ügyéről dönt a parlament

Dunai Tibor

Ötgyerekes “családapa” nyakát törte egy ablak az egyik betörése során

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben