27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Drogos bűnözők ellen fellépni törvénytelen ma Magyarországon?

Alig egy hónapja indult útjára a Magyarország, megmentelek mozgalom éjszakai járőrszolgálata, de máris a végéhez ért.

A mozgalmat a rohamosan romló budapesti közbiztonság hívta életre. A szervezet egyik ismert alakja Rékasi Károly fia, Rékasi Zsigmond, akiben az önkéntes rendfenntartás gondolata az után fogalmazódott meg, hogy cigányok egy csoportja a szeme előtt zaklatott egy fiatal lányt, ám (rajta kívül) senki nem avatkozott be, inkább mindenki elfordította a fejét.

A gondolat a nyár közepére tettekké érett, s egy kisebb csapat meg is kezdte a “járőrözést” Budapest utcáin. Nem is kellett sokat várni az első olyan esetre, ami a mozgalom létjogosultságát igazololta. Ahogyan Facebook oldalukon írták “bedrogozott gettósok” támadtak a szervezet tagjaira a 4-6-os villamoson, akik határozott fellépésükkel nem csak magukat, de a többi utast is megvédték.

Ekkor jött az igazi csavar a történetben, ugyanis a rendőrség az esetet követően udvariasan felhívta a fiatalok figyelmét, hogy ők csak ne akarjanak “állampolgárkodni”, meg bedrogozott bűnözőkkel szemben megvédeni magukat, ugyanis ez törvényellenes. Mint írták:

felhívták a figyelmünket arra, hogy ehhez hasonló helyzetekben jogosnak tűnő ellen-lépések a részünkről – egyszerű, lelkiismeretes állampolgárok részéről – úgyszint garázdaságnak minősülnek, mint a támadás.

Ez ma Magyarország, ahol a bűnözők ellen fellépni törvénytelen.

(Fotó: Magyarország, megmentelek Facebook oldala)

További híreink

Kémkedésért 16 évre ítéltek egy volt amerikai tengerészgyalogost Moszkvában

Szabó Norbert

Az úr bilincsben is úr: öltönyben ment betörni egy 48 éves dánszentmiklósi férfi

Szabó Norbert

Fiatal nőkkel erőszakoskodott, egy ideig csak saját magát fogdoshatja

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen