14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Egészségügyi szakemberek támadják a harmadik oltás eljárásrendjét

Az egészségügyben dolgozóknak már kötelező az oltás, a kormány előtt pedig ott van az a javaslat, amely további munkahelyken is lehetőséget adna a munkáltatónak arra, hogy szankcionálja az oltatlanokat. A harmadik oltás eljárásrendjét most épp az egészségügyben dolgozó szakemberek egy csoportja illette éles kritikával.

Balkányi László orvosi tudásmérnök, Falus András immunológus, professzor emeritus, akadémikus, Ferenci Tamás klinikai biostatisztikus, habilitált egyetemi docens, Rékassy Balázs orvos, egészségügyi menedzser, Sarkadi Balázs kutatóorvos, akadémikus és Weltner János orvos fogalmazta meg szakmai észrevételét.

A fenti kutatók politikailag motivált döntéshozatal helyett egy szakmai grémium felállítását szorgalmazzák. Szerintük a legfontosabb most az lenne, hogy a Sinopharm-vakcinával beoltott idősek védettségét biztosítsák. Szintén az elsődleges szempontok közé sorolják a nagy kockázatú – immunhiányos vagy szervátültetett – betegek, a fokozott kockázatnak kitett csoportok oltását.

Álláspontjuk szerint ezekhez képest teljesen másodlagos a harmadik oltás felvételének kikényszerítése.

Azt írják, hogy a jelenleg érvényes irányelvben egyetlen irodalmi hivatkozás található – az sem az ajánlás tartalmi részéről, és még csak mellékletként vagy háttéranyagként sem érhető el semmilyen szakmai alátámasztás. Megjegyzik, hogy bár az új irányelveket „szakmai szervezetekkel, szakemberekkel” egyeztetve állították össze,

egyetlen szakmai szervezet vagy szakember neve sincs feltüntetve, így nem tudható, hogy kik és milyen alapon fogalmazták meg a közzétett ajánlásokat.

(index-Magyar Jelen)

További híreink

Dúró Dóra feljelentése alapján ítéltek el egy fideszes önkormányzati képviselőt

Kemény János

„A fogtechnikusi szakma meghalt a járvány kezdetével”

Gabay Dorka

Együtt állt a cigányok oldalára a Fidesz és a balliberális tömb Józsefvárosban

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben