2.4 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Egy bőröndbe zárta, így szabadult meg beteg kutyájától a kiskundorozsmai állatkínzó

Frici életéért lassan egy hete küzdenek a helyi állatvédők.

A piros bőröndbe tuszkolt kölyökkutyára egy kutyáját épp arra sétáltató férfi bukkant rá az utcán – írja cikkében a Délmagyar.hu. Beszámolójukból kiderül, a lelkiismeretes férfi azonnal a helyi állatvédő alapítványhoz, a Tappancs Tanyára vitte a segítségre szoruló állatot, ahol kiderült, hogy a kiskutya súlyos beteg.

„Frici, merthogy így neveztük el, folyamatosan hány, és véres a széklete. Elképzelhető, hogy a betegsége miatt dobták ki, gyakran találkozunk ilyen helyzettel” – nyilatkozta Kovács Linda, a menhely vezetője, aki elárulta, sokan inkább megszabadulnak a beteg állattól, ahelyett, hogy pénzt adnának a gyógyíttatására.

Frici minden valószínűség szerint Parvo-vírussal fertőződött; ahhoz, hogy életben maradjon, folyamatosan gyógyszeres kezelést kap. A menhely vezetője elmondta, a kiskutya egyelőre nagyon gyenge, lábra állni sincs ereje, és valószínűleg még eltart egy hétig, hogy kiderüljön, túléli-e a betegséget.

(ncl.hu, delmagyar.hu, fotó: Karnok Csaba)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben