28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Egy IKEÁ-ba hömpölyöghet a tömeg, de a konditerem maradjon zárva?

Több tucatnyi sportoktató, edzőterem-tulajdonos és hobbisportoló gyűlt össze egy közös edzésre a Margit-szigeten, hogy arra emlékeztessenek: a fitnesztermek tavaly november óta zárva vannak, ami a sportolni vágyók számára komoly életminőség romlást, a szakma számára pedig megélhetési problémákat jelent. Meghívójukban azt írták: nem tüntetni szeretnének, csak együtt edzeni egy cél érdekében – írja az atv.hu.

Matics Ádám masszőrként dolgozik egy edzőteremben, e mellett hetente többször is sportol. Jobban mondva sportolt a korlátozások előtt. Most több edzővel és hobbisportolóval a Margitszigeteki szabadtéri edzőpályán próbálja felhívni a figyelmet az edzőtermek újranyitásának fontosságára.

“Nekem látássérültként mindenképpen biztonságosabb teremben végezni az erősítő edzéseket, mert kell mellém valaki, aki ellenőrzi, hogy hogyan csinálom a mozdulatokat én ugye kívülről nem látom magam”

– nyilatkozta Matics.

Az edzőtermek tavaly november óta zárva vannak, ami a fitneszipar dolgozói szerint sokakat nehéz helyzetbe hozott.

Kathi Béla világbajnok testépítő szerint “nem jó az út”, amit a kormány jár, hiszen a korlátozások legalább 1 millió magyar embert fosztottak meg a sportolás lehetőségétől.

A rendszeres mozgás viszont kulcsfontosságú mentális és fizikai egészségünk megtartásában.

A közös edzésre az ország minden pontjáról érkeztek edzők és teremtulajdonosok, hogy a mostaninál engedékenyebb szabályokért lobbizzanak a nyilvános akcióval.

Bocz Tamás erőemelő, edzőterem-tulajdonos saját nehéz helyzetéről beszélt. Sok más kollégájával együtt ő is a tartalékait éli fel.

“Nem tudom hogy ki hogy oldja meg a problémát, de jelen helyzetben a tartalékaimat élem fel, nincsen semmi bevételem, ennek ellenére több kiadása van egy edzőteremnek”

– mondta.

A spontán “tüntetés” arra is szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a szabadtéri sportpályák nem helyettesíthetik az edzőtermeket, ráadásul még járványvédelmi szempontból is jóval kockázatosabbak, hiszen míg az edzőtermi gépeket rendszeresen fertőtlenítik a teremtulajdonosok, addig az ilyen szabadtéri eszközöket senki.

“Nem értjük azt, hogyha egy IKEÁ-ban napi szinten több százezres tömeg hömpölyög mindenféle fertőtlenítés nélkül, akkor egy konditeremben miért nem lehet ezt megoldani, ahol sokkal komolyabb a fertőtlenítés és a tisztaság protokollja”

– fejtette ki véleményét S. Németh Eszter, a Flex Gym személyi edzője.

Mikor a kormány tavaly bejelentette a korlátozásokat, a hazai sportélet több szereplője is az ágazat számára összeállított állami mentőcsomag bevezetését szorgalmazta, ám kérelmük süket fülekre talált.

Fotó: atv.hu

További híreink

Paul von Hindenburgot megfosztották díszpolgári címétől

Dunai Tibor

Gépkarabélyos honvéddel próbálták megakadályozni a Mi Hazánk sajtótájékoztatóját

Irányi Dániel

Szakadó esőben várakoztatták, nem engedték be a gyerekeket az iskolába

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben