14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Egy jemeni szigeten építene bázist az izraeli hadsereg

Több beszámoló is megjelent azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi napokban Egyiptom és az Emirátusok katonai szakértői látogattak el a Jemen nyugati partjánál található Mayyun (Perim) szigetén, mégpedig azért, hogy előkészítsék egy izraeli katonai bázis kiépítését.

Ali Mohsen, a szaúdiak által támogatott Al-Hadi bábkormányhoz közel álló Akhbar Al-Youm újság főszerkesztője kijelentette, hogy a szigetre látogató katonai szakértő csoportok megállapították a terület alkalmasságát egy katonai tábor létrehozására.

A főszerkesztő szerint a Jemen egyes nyugati részeit megszállva tartó Egyesült Arab Emirátusok más országokkal is egyeztetett a szigettel kapcsolatban.

Arról az izraeli média is beszámolt, hogy néhány napja egy izraeli katonai delegáció is ellátogatott Jemen nyugati partjaihoz és ezek szerint Tel Aviv nem is titkolja, hogy beavatkozik a jemeni konfliktusba.

Az izraeli média egyenesen dicsőítette az Egyesült Arab Emirátusokat amiért az átvette az ellenőrzést néhány stratégiailag fontos terület fölött, mellyel biztosítva van az izraeli Eilat városa felé vezető út a Vörös tengeren.

Az izraeli Channel 12 hírcsatornán ki is jelentették, hogy Izrael azért támogat egyes arab országokat, mert vannak törekvései és céljai a Vörös tenger kijáratának számító Bab Al-Manda szorossal kapcsolatban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

További híreink

Seattle belvárosát fegyveresek kerítették hatalmukba, “autonóm zónát” hirdettek

Szabó Norbert

Lopással tiltakoztak

Faragó Dániel

Súlyosan büntetné a román parlament a “romaellenes” megnyilvánulásokat

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben