4.7 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldBűnügy

“Egy-két évig itt fogunk lakni” – írta a bérleti díjat nem fizető cigány a tulajnak

“Svéd cserediákok” költöztek be egy XV. kerületi lakásba, amit nem hajlandók fizetni. Az ingatlant bitorlók a tettlegességtől sem riadtak vissza, az idős tulajdonost bántalmaztak is. A Magyar Önvédelmi Mozgalom közbelépett.  

A cigány lakásfoglalók hónapok óta nem fizetnek lakbért, rezsit.  A tulajdonos már többször felszólította őket, hogy hagyják el a lakást, de a kiilleszkedettek fenyegetőzéssel válaszoltak.
Ki ne szeretne ilyen üzeneteket kapni

Az idős úr bántalmazásáig fajultak az indulatok, az eset miatt rendőrségi feljelentések tömkelege született, ennek ellenére mégsem történt változás.

Az idős úr a MÖM tanácsára levelet írt az ott lakóknak, hogy rövid határidőn belül el kell hagyniuk a helyet. A levélben megjelölt határidő napján a MÖM tagjai a lakás tulajdonosával együtt ellátogattak az ingatlanba.

Nem találtak senkit, csak szemetet, mocskot, és rengeteg személyes holmit. A nem kívánatos albérlők sietve távoztak a helyszínről..
A MÖM tagjai így azonnal zárat cseréltek, megjavították a kapukat, hogy ne tudjanak újra visszatérni “véletlenül” a házbitorlók.
Az okozott kár, a nem fizetett rezsiköltség és bérleti díj több millió forintnyi összeget tesz ki.

Nem csak Budapesten kergettek illegális lakásfoglalókat

Feltört lakások tulajdonosai keresték meg Gödöllőről is a Magyar Önvédelmi Mozgalmat. Mint elmondták, minden próbálkozás hiábavaló volt eddig és a rendőrség is tehetetlen az ügyben, így nem tudnak megszabadulni a lakásukba beköltözött alakoktól.
A segítségkérést követően a MÖM Gödöllő, Gomba és Budapest szervezetének tagjai egy idős hölgynek segítettek visszajutni a saját tulajdonába, egy másik folyamatban lévő ügynél pedig még a hivatali kötelesség megszegése is felmerül a rendőrség részéről.

További híreink

Egyetemi kutatás mutatta ki, hogy a koronavírus alatti intézkedések miatt agyi elváltozások léptek fel a fiatalok körében

Faragó Dániel

Macronnál járt Elon Musk egyeztetni a szólásszabadság fontosságáról

Faragó Dániel

Az apák nélküli családpolitika kudarca – avagy mit tehetne a kormány és mit tesz az ellenzék?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben