11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Egy muszlim diáklány hazugsága miatt fejezték le a francia tanárt

Egész Franciaországot megrázta a tavalyi (újabb) terrorista gyilkosság, melynek áldozata Samuel Paty, középiskolás tanár volt. Patynak azért kellett meghalnia, mert egy osztályfőnöki órán a szólásszabadságról beszélt diákjainak, ahol egy Mohamedről készült karikatúrát is bemutatott – írja a le Point.   

Ezt a sikeresen integrálódott muszlim diáklány, Z. kikérte magának, mondván “senki sem gyalázhatja a prófétát”. A tanár válaszul két napos kizárással büntette. Legalábbis így mesélte el otthon a történetet a szüleinek, mire a felháborodott apa egy igen lázító hangvételű videót osztott meg közösségi oldalán, ami érdekes módon nem ütötte meg a Facebook cenzorainak ingerküszöbét, így fenn maradhatott. Nekik hála a felvétel eljutott a frissen radikalizálódott 18 éves csecsen fiúhoz, Abdoullakh Anzorovhoz is, aki pár nappal később a nyílt utcán lefejezte a tanárt.

Z. később a rendőröknek elismerte, az egész története hazugság. Ő még csak bent sem volt az említett osztályfőnöki órán, hiszen akkorra már sorozatos lógásai miatt felfüggesztették. A lány elmondása szerint az esetet is csak osztálytársaitól hallotta. Ezt követően állt elő a mesével, amit előadott szüleinek. Állítása szerint azért, hogy valamivel kimagyarázza az igazolatlan óráinak száma miatt bekövetkezett felfüggesztését.

Ide vezetett a rengeteg érzékenyítés és a baloldali propaganda. A fiatal muszlimok úgy érzik, ha ilyen és ehhez hasonló történetekkel állnak elő, bármit megúszhatnak. Jelen esetben azonban a lány hazugságaival nem csak egy ember halálát idézte elő, de saját apját is terrorista gyilkosságban való bűnrészessé tette.

Fotó: foot-gironde.fr

További híreink

Az olasz államfő felkérte Mario Draghit a kormányalakításra

Faragó Dániel

Antifasiszták rongálták meg a Mi Hazánk központi irodáját

szilardkrebsik

Franciaország: húsvét vasárnapján, machetével gyilkolt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben