11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Vélemény

Egy volt magyar Hertha szurkoló üzenete Berlinbe (videó)

“Évtizedek óta óriás Hertha szurkoló voltam. Berlinbe is kiutaztam a Bayern elleni meccsre. De április 6-án végleg betelt a pohár. Letérdeltek a gyűlölet eszméi előtt. Üldözitek a normális gondolatot. Berlin újra a legsötétebb weimari időket idézi. Miért nem tanultok a történelemből?” – írta a szerkesztőségünknek az alábbi videót elküldő focidrukker, aki Petry Zsolt kapusedző kirúgása miatti tiltakozásként felgyújtotta a német futballcsapat, a Hertha BSC mezét. Ismert, hogy a berlini fociklub azután menesztette a magyar szakembert, hogy egy interjúban azt mondta félti a keresztény Európát a liberális bevándorláspolitikától, és a homoszexuálisokról is beszélt.

“Jahrzehnten lang war ich ein riesiger Hertha Fan. Ich bin sogar nach  Berlin auf das Spiel gegen Bayern gefahren. Aber am 6. April wurde es mir genug. Ihr fällt vor den Ideen des Hasses auf Knie , ihr verfolgt den normalen Gedanken. Berlin vergegenwärtigt die Zeiten von Weimar. Warum lernt ihr nicht von der Geschichte?”

 

 

További híreink

Egyre durvábbak a radikális baloldali tüntetések Amerikában

Dunai Tibor

Pénzbüntetéssel fenyegetve is igyekeznek otthonmaradásra késztetni a németeket

Dunai Tibor

Orbán Viktor: Vagy birodalom lesz Európából vagy megmaradnak a nemzetállamok

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben