17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Egymásnak osztott jutalmat a polgármester és az alpolgármester Dunaföldváron

Egymásnak ítélt meg többhavi fizetésüknek megfelelő jutalmat Dunaföldváron a polgármester és az alpolgármester saját hatáskörben – hívta fel rá a Telex figyelmét egy olvasójuk.

Balatonalmádi és Gyál polgármestereihez hasonlóan a dunaföldvári, függetlenként megválasztott vezetők is meglátták a lehetőséget a különleges jogrendben, mely alatt a települések vezetői önálló hatáskörben fogadhatnak el határozatokat.

Horváth Zsolt polgármester és Süveges Árpád Róbertné alpolgármester összeültek, és két igen fontos határozatot fogadtak el. Az egyikben a polgármester helyettesét “3 havi tiszteletdíjának megfelelő” jutalomban részesítette. Válaszul a polgármesterhelyettes kiosztott “5 havi illetményének megfelelő” jutalmat a polgármesternek.

Az nem derült ki, hogy az alpolgármester mivel érdemelte ki a jutalmat, ahogyan az sem szerepel a közzétett határozatokban, hogy pontosan mekkora összeget jelent a “3 havi tiszteletdíj” megnevezés.

Az egyetlen, amit megtudhattunk a dokumentumokból, hogy a polgármester mivel szolgált rá a jutalomra. A hivatalos indoklás szerint „az általa elvégzett munkára, illetve a veszélyhelyzetre való többletfeladatokra tekintettel” kapja meg a pénzt. Horváth Zsolt valami kiemelkedőt tehetett, ugyanis mindkét határozat április 7-ei keltezésű, vagyis

egy hónap sem telt még el a veszélyhelyzet kihirdetése után, amikor a különleges jogrend értelmében arról döntött a polgármester és az alpolgármester, hogy megjutalmazzák egymást.

A határozat szerint egyébként mindkét jutalmazás „a képviselők véleményének figyelembevételével és egyetértésével” született.

Kiemelt képünkön Horváth Zsolt Dunaföldvár polgármestere, fotó: TelePaks TV

További híreink

Lobbisták és háborús uszítók Biden csapatában

Irányi Dániel

Még ennél is szorosabbra fűzné Magyarország és Izrael kapcsolatát az új köztársasági elnök

Irányi Dániel

Toroczkai László: elrettentő erővel fogunk lecsapni a gyilkosokra (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen