27.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Egyre több helyit támadnak meg migránsok a Kanári-szigeteken

Egyre nagyobb a feszültség a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken a migránsok és a helyi lakosok között. Az idén november végéig már legalább 17 ezer migráns érkezett a szigetekre, akik többségét szállodákban helyezték el, nyilván a spanyol adófizetők pénzéből. A helyiekkel azonban egyre többször keverednek összetűzésbe, és a tömeges jelenlétük az egyébként is nehéz helyzetben lévő turizmust is veszélyezteti – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan érkeztek a bevándorlók a Kanári-szigetekre, mire a helyieknek végül elegük lett. A dühös lakosok egy szálloda elé vonult, ahova afrikai és közel-keleti illegális bevándorlókat szállásolt el a spanyol kormány.

A tüntetés közvetlen kiváltó oka az volt, mikor a 27 éves Kevint egy migránsbanda megverte és kirabolta.

A 27 éves férfi Mogán központjában figyelt fel egy nyugat-afrikai bandára, akik két lányt inzultáltak. Egyedül Kevin sietett a segítségükre, mindenki más úgy tett, mintha nem látná, mi történik. A férfi felszólította a migránsokat, hagyják békén a lányokat.

Válaszul a bevándorlók “Öljük meg!” felkiáltással támadtak rá.

A Canarias7 beszámolója szerint ezután a támadók elfutottak, a férfi azonban utánuk ment, hogy visszakérje telefonját, pénztárcáját és a kulcsait. A banda egy idősebb tagjától végül visszakapta a mobilját és a pénztárcáját, a jogosítványát és a slusszkulcsát azonban nem.

Kevint később kórházba kellett szállítani, a rendőrség pedig eljárást indított.

Az áldozat családja szerint a szigeten egyre gyakoribbak az ilyen támadások.

A Kanári-szigetekre idén körülbelül 17 ezer illegális bevándorlót helyezett el a kormány, ebből 6 ezret szállodákban, ami a spanyol adófizetőknek naponta 300 ezer euróba kerül.

A helyiek attól tartanak, hogy a fokozódó migrációs nyomás megadja a kegyelemdöfést a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turizmusnak, ami katasztrofális következményekkel járna a sziget gazdaságra, ezért arra kérik a spanyol korányt, telepítsék ki a szállodákból a migránsokat, és befogadó-állomásokon helyezzék el őket.

Fotó: AP

 

További híreink

Az észak-koreai hadsereg fontolóra vette a bevonulást a fegyvermentes övezetbe

Dunai Tibor

Sportpályát neveznek el George Floydról Berlinben 

Irányi Dániel

Mi Hazánk: Érvénytelen, túl alacsony összegű pályázatok érkeztek az újbudai ingatlankiárusításra

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben