20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik parlamenti képviselője a Balatonon

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik parlamenti képviselője annak érdekében, hogy ne épülhessen meg egy apartmanház Siófokon. Potocskáné Kőrösi Anita (aki leginkább arról lehet ismert, hogy a “rászorulóknak” intim betétet osztogatott) szerint az ingatlan veszélyeztetné a balatoni viharjelzés pontosságát, ezáltal emberéleteket is.

A hangzatos cím ellenére Potocskáné Kőrösi Anita nem vitte túlzásba a tiltakozást:

a Jobbik parlamenti képviselője mindössze két napos éhségsztrájkba kezdett.

Az eseményt Potocskáné Kőrösi Anita, Facebook-videójában jelentette be. A bevezetőben nem mulasztott el kitérni arra, mennyire aggódik a Facebookért, amit a kormány cenzúrázni akar. Nem, nem elírás, a Jobbik tényleg abban hisz, hogy jelenleg a kék-fehér közösségi oldal a szólás- és sajtószabadság fellegvára, amit a Fidesz-kormány el akar tiporni.

Ezt követően tér rá a lényegre Potocskáné, miszerint a meteorológiai obszervatórium mellé tervezett apartmanház befolyásolja a viharjelzés pontosságát. A politikus elmondta: hiába szabályozza törvény, hogy az OMSZ hasonló objektumaitól számított 60 méteres körben nem lehet építkezni, a Somogy Megyei Kormányhivatal mégis kiadta az engedélyt az 5 szintes apartmanházra. A Jobbik országgyűlési képviselője bízik abban, a kormányzat megfogadja a tanácsukat, és végül nem épül meg a felépítmény, ugyanis ezzel valóban életeket veszélyeztethetnek.

Potocskáné a kormányt is megkereste az ügyben. Nagy István agrárminiszter válaszában azt írta: minisztériuma nem rendelkezik feladat- és hatáskörrel az ilyen jogi problémák eldöntésére.

Ezt követően kezdődött el az “embert próbáló” két napos éhségsztrájk. Igaz, Potocskáné nem láncolta oda magát sehova, e helyett 48 órás Facebook élőzés keretében egy kényelmes székben, napernyő alatt ücsörgött laptopjával.

Hát na, a XXI. század XXI. századi ellenállási formákat igényel.

(atv.hu nyomán – Fotó: atv.hu)

További híreink

Moys Zoltán: Nekünk magyaroknak annyi jogunk lesz, amennyit kiharcolunk magunknak

Gabay Dorka

Elgázolták, majd baseballütővel verték agyon a mosómedvét a BLM-aktivisták (videó)

Irányi Dániel

Órák alatt migránsok ezreit szállították partra Olaszországban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben