1.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

Jogellenesen akarják eladni a Kelenföldi Városközpontot- kilencszintes irodaház épülne a helyén

Eladják a Kelenföldi Városközpontot kilencszintes irodaház építésére – vagy inkább rendelő és iskola létesüljön?

Jogellenesen adná el kétmilliárd forintért a többszörösét érő Kelenföldi Városközpontot a fővárosi és az újbudai önkormányzat, így megszűnhet a Budapesti Művelődési Központ, Újbuda legnagyobb könyvtára, valamint a helyi piac és számos üzlet, szolgáltató – figyelmeztet Novák Előd a kerület önkormányzati képviselője.

Az újbudai szivárványkoalíció összes képviselője által megszavazott kiárusítás

pályázati kiírása szerint „Az üzletközpont összes épülete elbontható.” Kilencszintes irodaház is épülhet a jelenlegi egy-két szintes, emberléptékű épület helyére, az eddig napsütötte Bikás parkra is árnyékot vetve.

A Mi Hazánk Mozgalom inkább rendelő, bölcsőde, óvoda és iskola építését követeli a túlnépesedő Újbudán, ezért aláírásgyűjtést is indít

a kiárusítási kísérlet ellen a http://mihazank.hu/ujbudamegtelt oldalon.

48 ezer négyzetméternyi iroda és lakás létesülhet az Etele és Tétényi út sarkán az így is túlépített XI. kerületben, infrastrukturális fejlesztések előírása nélkül. Az Újbuda önkormányzatától érthetetlen módon eddig is több tízmillió forint közterület-használati díjkedvezményt kapott, hamarosan megnyíló Etele pláza lobbija lehet a konkurens Kelenföldi Városközpont megszüntetése. Bár a régi üzletek és szolgálatók évi 173 millió forint + áfa bérleti díjat fizetnek, a tulajdonos önkormányzatok ezt nem fejlesztésre, még csak nem is állagmegóvásra fordították ciklusokon át, így elhanyagolt, méltatlan állapotba került a Kelenföldi Városközpont.

Ugyanilyen ciklusokon átívelő leépítéssel tették tönkre az Albertfalvi Piacot, melyet aztán idén júniusban úgy szavaztak meg eladásra irodaház építésére a Putyin pénztárosának is tartott Megdet Rahimkulov fia (akit testvérével együtt a leggazdagabb magyarországi családnak tartanak), pontosabban egyik cége, a Startimmo Kft. számára, hogy az elvileg korábban nem nyilvános értékbecslés által meghúzott 360 millió forintos határt arcátlanul súroló, „véletlenül” épp 361 milliós ajánlattal győzött az orosz oligarcha a DK fővárosában.

Most újabb jogellenes kiárusításra készülnek, mivel a “Telek, épület, nem lakás célú helyiség értékesítése (nettó)” költségvetési soron 2021-re 1.667.500.000 forint van előirányozva, de azt már eddig is bőven túllépték, tehát a költségvetési rendelet szándékos áthágását tervezik, többszörösére növelve a közösségi vagyon eladásának megszabott mértékét.

Így ráadásul újabb túlépítések és betelepítések várhatók, a szomszédos Bikás park napsütötte részét is csökkentve, a gépkocsiterhelést a végletekig fokozva. Pedig két éve azzal kampányolt a szivárványkoalíció, hogy Újbuda megtelt, s inkább fákat ültetnének a magukat jámbor városszépítőnek beállító politikusbűnözők – írja Novák Előd, a Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője

További híreink

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

Schiffer András: Igazságot az engedetleneknek!

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben