2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek

Elcsalta, majd megerőszakolta saját unokatestvérét egy Pest megyei férfi

Munkalehetőség ajánlatával csalták el a nőt a terheltek, akik a gyanú szerint mindketten megerőszakolták. Ellenük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azonos alkalommal egymás tevékenységéről tudva többen elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, a bíróság pedig letartóztatta a terhelteket – írta közleményében az Ügyészség.

2021. május 19-én a gyanúsított egy álláslehetőséget kilátásba helyezve vitte el unokatestvérét – a sértettet – egy hévízgyörki tanyára. Ott a nőt a másik terhelt az ágyra lökte, majd megerőszakolta. Mindezt az asszony rokona végignézte. Ezt követően a terheltek akarata ellenére itattak meg egy pohár, vélhetően alkohol tartalmú italt a sértettel, a folyadékba pedig valamilyen fehér port szórtak. Ettől a nő rosszul lett.

Nem sokkal később unokatestvére kocsival egy erdő szélére szállította a sértettet, akit a járműben megerőszakolt, majd pénzt akart ajánlani neki. Miután az asszony ezt nem fogadta el, a terhelt hazavitte és az otthona előtt kitette őt.

Az idősebb gyanúsított ellen a sértett magánindítványt terjesztetett elő.

Miután a feljelentés ténye a gyanúsítottak tudomására jutott, megpróbáltak elrejtőzni a hatóság elől. Erre, valamint a terhükre rótt bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára tekintettel, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének. Mindemellett az ügyészi indítvány szerint a bizonyítást is megnehezíthetik, ezért a letartóztatásuk indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a terhelteket és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. június 28-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a terheltek és a védőik fellebbeztek ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

Gyermekeit felhasználva próbált lopni az alkoholista anya

Szabó Norbert

Több mint féltucat betörés, legalább 16 milliós zsákmány

Irányi Dániel

Vidéken folytatódott a kötelező oltás elleni tüntetéshullám (frissítve)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen