19.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek

Elcsalta, majd megerőszakolta saját unokatestvérét egy Pest megyei férfi

Munkalehetőség ajánlatával csalták el a nőt a terheltek, akik a gyanú szerint mindketten megerőszakolták. Ellenük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azonos alkalommal egymás tevékenységéről tudva többen elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, a bíróság pedig letartóztatta a terhelteket – írta közleményében az Ügyészség.

2021. május 19-én a gyanúsított egy álláslehetőséget kilátásba helyezve vitte el unokatestvérét – a sértettet – egy hévízgyörki tanyára. Ott a nőt a másik terhelt az ágyra lökte, majd megerőszakolta. Mindezt az asszony rokona végignézte. Ezt követően a terheltek akarata ellenére itattak meg egy pohár, vélhetően alkohol tartalmú italt a sértettel, a folyadékba pedig valamilyen fehér port szórtak. Ettől a nő rosszul lett.

Nem sokkal később unokatestvére kocsival egy erdő szélére szállította a sértettet, akit a járműben megerőszakolt, majd pénzt akart ajánlani neki. Miután az asszony ezt nem fogadta el, a terhelt hazavitte és az otthona előtt kitette őt.

Az idősebb gyanúsított ellen a sértett magánindítványt terjesztetett elő.

Miután a feljelentés ténye a gyanúsítottak tudomására jutott, megpróbáltak elrejtőzni a hatóság elől. Erre, valamint a terhükre rótt bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára tekintettel, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének. Mindemellett az ügyészi indítvány szerint a bizonyítást is megnehezíthetik, ezért a letartóztatásuk indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a terhelteket és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. június 28-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a terheltek és a védőik fellebbeztek ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

Elfogták a maszkos rablót: kétszer ment vissza fegyverrel ugyanabba a lakásba

Szabó Norbert

Eddig 141-en fagytak halálra ezen a télen

Kiss Albert

Felszámolják a romániai magyar nyelvű orvosoktatást

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen