2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Elég volt az enyhe bírósági ítéletekből tanár, rendőr, mentős megtámadása esetén

Ki kell mondani, hogy elég volt az enyhe bírósági ítéletekből a közfeladatot ellátó személyek tanár, rendőr, mentős megtámadása esetén. – hívta fel a figyelmet Pakusza Zoltán Mi Hazánk politikusa hírportálunknak eljuttatott sajtóközleményében.

Elég volt az enyhe bírósági ítéletekből a közfeladatot ellátó személyek, például tanár, rendőr, mentős megtámadása esetén. A napokban is szerepelt a hírekben, hogy újabb iskolai erőszak történt Szikszón és az elkövetőnek – annak ellenére, hogy próbára bocsájtáson volt -, csak közérdekű munkát indítványozott az ügyészség. Utánanéztem: az elmúlt tíz évben tanárverés vagy rendőrt ért támadás esetén sok esetben csak felfüggesztett büntetés vagy próbára bocsájtás volt az ítélet. Pontosan tudjuk, hogy abban a szubkulturális közegben, ahonnan ezek a bűnelkövetők jelentős része érkezik, ezen ítéletek értéke nem bír visszatartó erővel. A Mi Hazánk Mozgalom elvárja, hogy az ilyen esetekben az ügyészek letöltendő börtönbüntetést indítványozzanak, a bírók pedig elrettentő ítéleteket hozzanak, amely elveszi az arra hajlamos egyének kedvét az újabb bűnelkövetéstől. A bíróknak is érezniük kell a felelősségüket, hogy gyenge ítéletekkel újabb bűncselekmények elkövetésére bátorítják az arra hajlamos egyéneket. Nem mellékesen ez az adófizető, törvénytisztelő többség elvárása is, akik adóforintjaikból azért tartják fent az igazságszolgáltatás rendszerét, hogy az megfelelő ítélkezéssel védje meg őket.

Pakusza Zoltán, önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke

További híreink

Lejtmenetbe kapcsolt az építőipar Magyarországon

Kiss Albert

Angela Merkel tovább korlátozná a szólásszabadságot

Irányi Dániel

A kisgazda Hajdara Rolandot indítja a Mi Hazánk Gyöngyösön

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen