5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Hírek

Élelmiszerárstop – csak az áfacsökkentés elfogadható

Nem okozott meglepetést a lengyel kormányfő bejelentése után Orbán Viktor bejelentése, hogy egyes élelmiszerek árát rögzítik, de a benzinár csökkentéséhez hasonlóan, most is csak hangzatos kommunikációra futja, érdemi lépésre nem, előreláthatóan most is a kiskereskedők terhére jótékonykodik a kormány.

Mint ismert, a varsói kormány kedden jelentette be inflációellenes csomagját, amelyben fél éves időtartamra 23-ról 8 százalékra csökkenti az üzemanyagok, 5-re az áram, nullára az élelmiszerek és a földgáz áfáját. Nagy valószínűséggel ez sarkallta a kormányt a tegnapi bejelentésre. A korábban bevezetett benzinárplafon esetében már kiderült, hogy félmegoldás, hiszen a világpiaci árak alakulása miatt anélkül is hasonló ára van az üzemanyagoknak, sőt esetenként még olcsóbb is. Tehát az ilyen jellegű beavatkozás nem vezet eredményre, hiszen most is 28 százalékkal magasabb a benzin ára, mint tavaly ilyenkor.

A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a kormányt, hogy legyen bátor, és lengyel mintára olyan intézkedéseket hozzon végre, amelyek valóban megkönnyítik a magyar családok életét és hosszabb távon is érezhető inflációcsökkenéshez vezetnek. Ne a tavaly októberi – egyébként is magas – árakat rögzítsék és ne csak hat terméknél, hanem csökkentsék az élelmiszerek áfáját 5 százalékra!

-szólít fel közleményében Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

További híreink

“Szóváltás” után verekedtek össze – egy férfi betonvassal ütlegelte “haragosát”

Irányi Dániel

Mi Magunk vlog: a bűnözésről és a sályi megemlékezésről

Szabó Norbert

A Szájer-ügy csak az előjáték része?

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen