7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
Hírek

Elfogadhatatlannak tartjuk a magyar lakosság emberkísérletbe való kényszerítését – Interjúnk Dr. Páli Jenővel

Az USA-ban már hat hónapos kortól oltják a gyerekeket covid ellen, erről közöltünk egy hírt nemrégiben. Kétféle vakcina, Pfizer és Moderna közül választhatnak a szülők. A legkisebb gyermekek oltása egyelőre nem kötelező, de “erősen ajánlott”. A Pfizernek és Modernának sikerült kilobbiznia a szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóságnál (FDA), hogy immáron a hat hónap és öt év közötti gyermekek számára is engedélyezett a koronavírus elleni védőoltás az Egyesült Államokban. Sőt – ahogy az várható volt – egyes “szakértők” rögtön ellepték a médiát, hangsúlyozva, a vakcinák sem tartós egészségkárosodást, sem hosszú távú mellékhatást nem okoznak, így a hat hónapnál idősebb gyermekek beoltása teljesen biztonságos, mi több: “erősen ajánlott”. Erről a témáról beszélgettünk Dr. Páli Jenő agykutató biológussal, a Mi Hazánk egészségügyi szakpolitikusával. 

– Mit gondol arról, hogy akár féléves kortól oltanának gyerekeket az USA-ban?

A Mi Hazánk Mozgalom az első perctől kezdve határozottan és következetesen ellenzi a gyermekek koronavírus elleni oltását.

A koronavírus közismerten gyermekekre egyáltalán nem veszélyes, bármely más, gyermekeket érintő fertőző betegség arányaiban nagyobb mértékű kórházi ellátást igényel, illetve halálozást okoz.

– Vannak erre statisztikák?

Például 2021. decemberében a koronavírus fertőzéssel kórházban ápoltak mindössze 0,9%-a volt gyermek, míg egy átlagos szezonális influenza-járvány idején ez az arány 20-40%-os! A legutóbbi omikron variánssal szerintem nincs olyan gyerek, aki ne találkozott, ne fertőződött volna meg, ezáltal egy életre szóló, teljes körű természetes aktív immunitást szerezve. A “génoltásokkal” ezt már csak elrontani lehet. A Mi Hazánk Mozgalom ezért készül benyújtani egy törvényjavaslatot a Parlamentben a génoltások (mRNS és vírus-vektor alapú oltások) teljes körű betiltásáról Magyarországon.

– Számítanak heves ellenreakcióra? Emlékszünk, hogy reagált ebben a témában Rétvári Bence legutóbb…

Minket egyáltalán nem hat meg és nem érdekel az, hogy például a Moderna cégnek a koronavírus elleni vakcinák értékesítéséből 2021-ben 18 milliárd USA dollár haszna keletkezett, vagy hogy a Pfizer az idei évre 31 milliárd dollár bevételt tervezett. Így az sem, ha valaki ezeknek a szócsöve kíván lenni itthon…

– Mennyire tisztázott a koronavírus eredete?

– Azt mindannyian tudjuk, hogy ez egy mesterséges, laboratóriumban előállított vírus, ami idő előtt, egy nem várt esemény (baleset) miatt szabadult el a kínai Vuhani Virológiai Intézetben. A második körös fertőzöttek a vuhani Huazhong Tudományos és Műszaki Egyetem, valamint a csungkingi Katonai Orvosi Egyetem munkatársai voltak, tőlük terjedt szét a fertőzés a világban 2019. októberében. Azonban nem csak a koronavírus, hanem a koronavírus ellen kifejlesztés alatt álló oltások is még kutatási, kísérleti fázisban vannak, csakúgy, mint a többi génterápia. Ezért annak ellenére, hogy a Pfizer és a Moderna által gyártott készítmények nemrég megkapták a végleges forgalombahozatali engedélyt az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA), a vakcinák számos mellékhatása még nem ismert.

– Milyen mellékhatásokat tudunk megnevezni?

Különösen aggasztó, hogy az mRNS vakcinák immunrendszert átprogramozó hatása lehetséges, hogy átadódhat az utódoknak is, generációkon átívelő maradandó nyomot hagyva. Ezért a Mi Hazánk Mozgalom Egészségügyi és Innovációs Kabinetjének az egyik fő célkitűzése az, hogy egy teljesen független, objektív vizsgálatokra képes saját kutatólaboratóriumot állítson fel a tervezett Magyar Innovációs Egyetem részeként, először a koronavírus elleni vakcinák bevizsgálására, majd az oltás-mellékhatások hatékony kezelésére, később pedig általánosságban a biofegyverek és bioterrorizmus elhárítására – ha már erre a jelenlegi kormányzat nem mutat hajlandóságot.

– A megszólalásaikból mindenesetre ez derül ki…

Igen, és visszatérve a koronavírus-vakcinákra: etikátlannak és teljes mértékben elfogadhatatlannak tartjuk a magyar lakosság emberkísérletbe való kényszerítését, miközben a vakcinázott emberek nem járultak hozzá e kutatásban való részvételhez, arról nem kaptak részletes tájékoztatást – megsértve ezzel az egészségügyi törvény 159-161. paragrafusát.

Különösen elfogadhatatlan a sérülékeny csoportok  – gyerekek, várandós nők, szoptató anyák – klinikai kísérleti fázisban lévő, génmódosított készítményekkel való injekciózása, valamint összességében az injekciózást megtagadókat érő bármiféle joghátrány.

– Vannak javaslataink azok számára is, akiket ilyen joghátrány ért?

Igen, de azok számára is, akik egészségkárosodást szenvedtek el. Ezért az Egészségügyi Kabinet kezdeményezi egy Nemzeti Egészségügyi Kompenzációs Alap felállítását mindazok megsegítésére, akik átmeneti vagy maradandó egészségkárosodást szenvedtek el a koronavírus-oltásoktól, valamint mindazok kieső bérének kompenzálására, akiket azért rúgtak ki 2021. december 15-e után az állásukból, mert nem voltak hajlandók az oltás felvételére. A Mi Hazánk Mozgalom által elindított online petíció és elkészített országgyűlési határozati javaslat is ezt a célt szolgálja.

– Térjünk kicsit vissza az USA-hoz, reális veszélynek látja, hogy amit ott elkezdenek megvalósítani, az előbb-utóbb gyakorlattá válik Magyarországon is?

Sajnos igen! Két okból kifolyólag is. Egyrészt a magyar kormány teljes mértékben lefeküdt a nagy nemzetközi gyógyszergyártó cégeknek – nulla ellenállást tanúsítva -, így azok azt csinálnak Magyarországon, amit csak akarnak. Annyival kiegészítve, hogy a kormány azért igyekszik mindig magának is egy kis anyagi hasznot húzni mindebből.

Másrészt pedig mind a Moderna, mind a Pfizer végleges forgalombahozatali engedélyt kapott oltásai úgy szerepelnek az Európai Gyógyszerügynökség hivatalos oldalán, hogy “6 hónapos életkortól”. Tehát ebben már meg is előztük Amerikát…
(Fotó: mihazank.hu)

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

„Nem fogjuk hagyni, hogy a hazánkban cigányterror uralkodjon!” (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben