15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Elment a pénz a Wellhellora – kampány helyett inkább fesztivált csinált a Momentum

Újabb belső anyagok szivárogtak ki a Momentum háza tájáról, amelyekből az derül ki, hogy Fekete Győrék már a kezdetek kezdetén, 2017-ben is egymást zsarolva építették az “új generációt”.

Már a 2018-as országgyűlési választás előtti kampány hajrájában komoly belső válság tünetei jelentek meg a Momentumban. Ez derül ki abból a jegyzőkönyvből, amely a párt 2017. december 19-én tartott elnökségi ülésén készült, és amelyet egy csalódott párttag juttatott el szerkesztőségünkbe. A párt elnökségéből akkor Fekete-Győr András elnök mellett Soproni Tamás, Dukán András Ferenc, és Cseh Katalin voltak jelen.

Az ülés első napirendi pontjának egyik része a „Kampányvezető beszámolója” volt. A Momentum kampányát ekkor még Zaránd Péter irányította, és éppen az ő személye adta a konfliktus egyik alapját. A párt kommunikációs csapatának tagja, Papp Gergő, és néhány szövetségese, köztük Tölcsér Borbála, aki most a Momentum I. kerületi önkormányzati képviselője, írt egy belső levelet, amelyben a kampányvezető leváltását sürgették. Ez a levél azonban kiszivárgott a választmányi listára, és botrány lett belőle a párton belül – írja a mandiner.

Emlékezetes, hogy a Momentum a Nyitás Fesztivál megszervezésétől remélte jövőjének megalapozását olyannyira, hogy a fellépők között még a Wellhello is ott volt. 

Fluor is nekiment a normalitásnak

Drága kör lehetett

A Wellhello és az Anima is fellép a Momentum fesztiválján | 24.hu

A párton belüli feszültségek akkor éleződtek ki, amikor rájöttek : nincs pénz.

„A szervezet problémáinak jelenleg a relatíve nagy részét a Nyitás Fesztivál okozza. A Nyitás Fesztivál az egy olyan dolog, mintha egy 0%-os önrésszel vennék egy 300 milliós házat, majd egyszer lesz egy jó állásom, mert én úgy is olyan tehetséges vagyok, hogy engem biztosan felvesznek majd a bankhoz” – ezt Cseh Katalin mondta az ominózus elnökségi ülésen.

A kampányvezető ekkor Zaránd Péter volt, akinek a leváltását a belső levelezések szerint Fekete-Győr András egy általa szorgalmazott, “alulról jövő” aláírásgyűjtéssel akarta elérni. Miután ez nem jött össze neki a

lemondásával zsarolta meg az elnökséget.

Kérdés persze, hogy milyen minőségű emberek azok, akikre Fekete-Győr András lemondása zsarolásként hat. 

„Én úgy éreztem, hogy valami eltört bennem ott az asztalnál. Legalábbis ahogy körbe néztem, mindenki sokkot kapott egy kicsit. Ez, tudom, le is jött, Andris. Mindenki sokkot kapott, hogy ez egy olyan szervezeti kulturális lépés, ami számunkra egy új … egy új lépcsőfok, egy új mélypont a Momentumban. … 

Az, ami ekkor történt, hogy te megzsaroltál, az egy gyógyíthatatlan folt” 
-picsogott a korábban a DK színeiben politizáló Soproni Tamás.
Fekete- Győr végül elérte a célját, az elnökség menesztette Zarándot. A beszámolók szerint Orosz Anna még el is sírta magát, amikor úgy nézett ki, hogy ‘Andrisuk’ lemond.

 „És az a helyzet, hogy nyilvánvaló, hogy a támogatók, vagy a potenciális támogatók (mert biztos kurva sok lenne Magyarországon), azt mondják, hogy

»Elbuliztátok, srácok. Mi a faszért adnánk pénzt?«. És semmilyen felelősségre vonás, nyilván. Ha legalább azt tudnánk mondani, hogy megtaláltuk a felelősöket, és bassza meg, léptünk.

Nincsen szakmai felelősségre vonás ebben a szervezetben. Semmilyen. Sem politikai, sem szakmai felelősségre vonás nincs”

-mondta a kirúgott Zaránd Péter. Érdemes figyelmesebben elolvasni, mert Zaránd itt már egészen egyértelműen utalt arra, hogy a pártot külföldről pénzelik, vagy fogják.

Ez nonszensz, srácok. Ez politikai játszmázás, ez minden elvnek  a feladása. Semmi értelme csinálni ezt a pártot, semmi.

Az a cél, hogy jussunk be a parlamentbe? És miért? Évi 250 misiért? Ez a célunk? Hogy ebből lehet egy jó szervezetet építeni? Ennek nincs értelme” – leplezte le a lényeget Zaránd Péter.

(Mandiner-Magyar Jelen)

 

 

További híreink

Irán veszélyesnek és illegitimnek nevezte a békekötést Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között

Dunai Tibor

Saját gyermekükről készített pornográf felvételek az ózdi pár

Szabó Norbert

Mi Hazánk: Lépnie kell a magyar államnak vagy az egész országból Deák tér lesz!

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen