17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Külföld Tudomány

Emlékeztetik a feledékeny briteket- már Angliában is a negyedik oltás következik

Hétfőn már a negyedik vakcinát is elkezdték beadni Angliában azoknak, akik a veszélyeztetett csoportba tartoznak, mindenki másnak ezt követően jöhet az újabb adag.

A negyedik – a hivatalos meghatározás szerint a második emlékeztető – oltási dózis alkalmazását a brit kormány mellett működő független oltásügyi vegyesbizottság (Joint Committee on Vaccination and Immunisation, JCVI) javasolta a múlt hónapban, és a kormány elfogadta az ajánlást.

A JCVI ajánlását az Egyesült Királyság mind a négy országa – Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország – elfogadta, így a negyedik oltási adagok beadása hamarosan országossá válik.

Sajid Javid egészségügyi miniszter azzal indokolta az oltásügyi bizottság ajánlásának elfogadását, hogy az oltások által a koronavírus okozta Covid-19 betegséggel szembeni immunitás idővel gyengülni kezd, és a kormány ebből a meggondolásból döntött úgy, hogy elkezdi a negyedik, újabb emlékeztető dózisok beadását.

Számos más országban is újabb oltáson gondolkodnak, az elmúlt napokban Ausztriában és Izraelben is emelkedtek az esetszámok.

Sajid Javid az “oltásbajnok” Izraelben

Wei Shen Lim professzor, a JCVI Covid-19-albizottságának elnöke a februárban kiadott ajánlás közzétételéhez fűzött nyilatkozatában kiemelte: a harmadik oltási dózisok tömeges alkalmazását célzó, tavaly kezdődött kampány kiemelkedő védelmet biztosít a lakosságnak a Covid-19 betegség súlyos változatainak kialakulásával szemben, és e magas szintű védelem fenntartása a cél a negyedik dózisok beadásának tavaszi kampányában. Wei Shen Lim egyenes utalást tett arra, hogy

ősszel, a téli időszak előtt, döntés várható egy esetleges újabb oltási kampányról, vagy a negyedik dózis alkalmazásának kiterjesztéséről szélesebb lakossági csoportokra.

A brit egészségügyi minisztérium hétfőn ismertetett legfrissebb adatai szerint az oltás első, második és harmadik adagjából eddig összesen 140,7 milliót adtak be országszerte, és az Egyesült Királyság teljes felnőtt népességének 67,2 százaléka, vagyis több mint a kétharmada mindhárom vakcinadózist megkapta.

(MTI nyomán)

További híreink

Kijöttek a 2019-es francia bűnügyi statisztikák

Szabó Norbert

17 éves lányt erőszakolt meg az ukrán konzul Moldáviában

Kiss Albert

Költöző svéd család életét tették tönkre “BLM” tüntetők

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen