13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
GazdaságKiemelt

Engedélyezik az első “tiszta hús” gyártását

Jóváhagyták Szingapúrban a mesterségesen létrehozott, állat levágását nem igénylő “csirkehúst”. A döntés értelmében először a San Franciscó-i, Eat Just nevű start-up kezdheti el árusítani a laborban növesztett élelmiszert – írja a BBC.

Noha a növényi alapú húspótlékokat is egyre több “progresszív” vásárolja, a legtöbb mégis ottmarad a szupermarketek polcain, így az Eat Just új megoldással állt elő: a “húst” laboratóriumi körülmények között, állati izomsejtekből állítják elő.

Az Eat Just szerint ez “áttörés a globális ételipar számára”, és bíznak benne, hamarosan más országok is követik a példájukat.

A műcsirke először nuggets formájában kerül forgalomba, ám egyenlőre nem tudni, mikor. Azt viszont elmondták:

remélik, minél több húsevőt sikerült meggyőzniük, vásároljanak ‘laborcsirkét’, mert ennek fogyasztása jóval etikusabb, mint a rendes húsé.

A laboratóriumban előállított műhús egyébként két nagyvállalathoz köthető: az izraeli Future Meat Technologies-hez és Bill Gates Memphis Meats cégéhez. Ők a leglelkesebb támogatói a mesterségesen előállított hús terjesztésének és fogyasztásának.

Fotó: Dudi Moskovitz / Future Meat Technologies

További híreink

Novák Előd: az anyaság közérdek, minden gyermek közkincs

Szabó Norbert

Nem kell a román zászlót kitűzni

Dunai Tibor

A főpolgármester-helyettes szerint leállhat a 2-es metró

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben