17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Hírek

Érkezünk Jászapáti!!!

Szerény becslések szerint is legalább tíz évet elkésett a Jászsági helytartó Pócs János Fideszes országgyűlési képviselő a tegnap éjszaka közzétett azon kijelentésével, hogy megvédi a jászságot és Jászapáti lakóit.
Mivel a Jászság nyugodt életre vágyó lakossága legalább annyi ideje retteg azoktól a cigány származású bűnözőktől és rendbontóktól akiknek a tevékenységét Pócs János a június elején történt újabb lincselés bekövetkeztéig, tétlenül szemlélte.
Persze azóta megint áll a bál a Jászságban és a mindennapos bűncselekmények, megfélemlítések mellett, egyes cigány vezetők részéről folyik a szélsőséges indulatkeltés is, amely bizonyára nem szúr szemet a fideszes képviselőnek, hiszen ez számára eddig is természetese volt.
Viszont ahhoz eddig nem lehetett hozzászokva, hogy a Jászsági lakosság segítségkérésére megmozduljanak az ország tettrekész közösségei is szolidaritást vállaljanak a félelemben élő lakossággal.
Ezt az együttérzésünket fogjuk kifejezni július 25-én, Jászapátiban, egy bejelentett rendezvény keretében, még akkor is ha ez nem tetszik az országgyűlési képviselőnek.
Vélhető, hogy neki jobban tetszett amikor májusban az idei első lincselést követő hétvégén egyes cigány vezetők uszítására nem bejelentett, megfélemlítő gyülekezés volt a piactéren, majd egész napos gépkocsis felvonulással borzolták a hely lakosság kedélyállapotát. Amely eset arra enged következtetni, hogy a lincselőknek lehet felvonulni Jászapátin a városközpontban, a jogkövető állampolgároknak pedig nem.
Mindamellett, hogy elismerem Pócs János azon erőfeszítését, hogy a második lincselést követően kivonatta a forgalomból az őt fenyegető helyi drogbárót, de jól láthatóan ezzel nem oldotta meg a problémát. Ahhoz, hogy Jászapátin rend legyen és ne csak az oda vezényelt készenléti rendőrség tudjon ideig-óráig rendet tartani, ahhoz széleskörű társadalmi összefogás kell és támogatni, nem pedig akadályozni azokat az erőket amelyek következetesen kiállnak a rend és a biztonság mellett.
Pócs Jánosnak lehetne már annyi tapasztalata, hogy választási kampány ide – vagy oda, nem lehet egyszerre megfelelni a bűnözői életvitelt folytató csoportoknak és a rendpárti lakosságnak.
Jászapáti lakosságának a többsége rendet szeretne és végre biztonságban élni. Ez az alapvető állampolgári joga súlyosan sérült az elmúlt évtizedben a helyi lakosságnak, és ebben a kialakult állapotban nem megkerülhető tényező az országgyűlési képviselő felelőssége sem.
Azt gondolom a bölcs hozzáállás most az lenne, ha Pócs János nem azokat támadná akiket a félelemben élő lakosság az utolsó reményeként hív és vár.
A gyűlölet már régen el van hintve, hiszen ilyen nyílt magyargyűlölettől vezérelve még soha nem követtek el ennyi célirányos etnikai alapú támadást a társadalmi többséget alkotó, őshonos magyar lakossággal szemben.
Ezért mi ott leszünk július 25-én, Jászapátiban és természetesen nem hagyjuk magára azt követően sem az ott élő lakosságot, annál is inkább nem, mivel a háttérben már létre is jött a helyi önvédelmi közösségünk.
Szebb jövőt, Jászapáti!
László Attila
MÖM vezető

További híreink

Igazi autócsodával szállította gyerekeit egy szolnoki – persze ittasan és jogosítvány nélkül

Szabó Norbert

Két képzést is megszüntetnek Füreden tanárhiány miatt, a diákoknak ezentúl Veszprémbe kell járniuk

Irányi Dániel

Az Unió a határ védelme helyett a bevándorlók regisztrálásában akar segíteni a lengyeleknek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen