19.4 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Erre van keret: jönnek a “szupertraffipaxok”

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a közlekedési szabálytalanságok bizonyításához megfelelő minőségű képet készítő és sebességet is mérő berendezéseket vásárol, ezúttal negyven darabot – derül ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből (TED). A rendőrség július 2-4-én folytatja a tavaly elindított Pofátlan(TAN)ítási kampányát, azaz ismét beveti a civil kinézetű kamerás autóit is az M7-esen, ezek elsősorban a leállósávot használó szabálytalankodókat szűrik majd ki – írta a napi.hu az európai uniós közbeszerzési értesítőből (TED).

A közbeszerzési eljárás keretében “40 mozgás közbeni mérésre is hitelesített, közúti ellenőrzésre szolgáló járműsebesség-mérő berendezés” beszerzését írták ki. A TED-en most megjelent közbeszerzési részvételi felhívás szerint a berendezéseket “a közlekedési jogsértések megelőzése, felderítése és a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében, valamint a mozgás közben észlelt jogsértések dokumentálásához, illetőleg a helyszíni intézkedést igénylő jogsértések bizonyítása” érdekében szerzik be.

A pályázatot gondosan megfogalmazták, így

csakis olyan cégek jelentkezhetnek, melyek az elmúlt három évben szállítottak vagy gyártottak legalább nyolc darab, közúti ellenőrzésre, a közlekedési jogsértések bizonyításához szükséges tárgyi bizonyítási eszközként felhasználható mozgó és/vagy állókép felvételek készítésére alkalmas kamerás megfigyelő eszköz szállítására vagy gyártására vonatkozó referenciával, amely több szerződéssel igazolható.

Alkalmasnak minősülnek azok a kamerák, melyek a következő rendszerek valamelyikébe integrálhatók: járműsebesség ellenőrzésére szolgáló kamerás rendszer, automatikus rendszámfelismerő rendszer, járműforgalom ellenőrzésére szolgáló rendszer, forgalomszámláló rendszer, hőkamerás azonosító rendszer, térfigyelő rendszer.

Az érdeklődő cégek augusztus 2-ig jelezhetik részvételi szándékukat a rendőrség közbeszerzésén. Az eladónak azt is vállalnia kell, hogy az eszköz használatáról, azok átadását követő tíz napon belül, 45 személynek elméleti és gyakorlati oktatást tart, budapesti helyszínen – írja a részvételi felhívás, melyből megtudhattuk azt is, hogy a nyertessel 9 hónapos szerződést kötnek.

Töretlen figyelem az M7-esen 

A “Pofátlan(TAN)ítási kampányát” kampány keretében a rendőrség július 2-től 4-ig főleg, de nem kizárólag az autópálya leállósávját jogosulatlanul használókat ellenőrzik a Balaton felé vezető útszakaszokon, az M1-M7 autópálya közös szakaszán, továbbá az M7-es Pest, Fejér, Veszprém és Somogy megyét érintő szakaszán – de más kirívó szabálytalanságot sem hagynak szó nélkül – közölte az ORFK.

A rendőrség civil jellegű kamerás autókkal indul bevetésre.

Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

Trianon után a pozsonyi csatáról sem emlékezett meg az Országgyűlés, csak a Mi Hazánk

Faragó Dániel

Újabb zivatarok várhatók országszerte

Szabó Norbert

Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen