15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Hírek Tudomány

Észrevehetetlen a vírus legújabb életveszélyes tünete

Egy frissen megjelent tanulmány szerint a vesebetegség a koronavírus súlyosságával egyre fokozódik, a nem kórházban kezelt koronavírusból gyógyulók körében szintúgy előfordulhat, mint a kórházban kezeltek körében.

A veseproblémák nélküli fertőzötteknél is közel kétszer akkora az esélye annak, hogy végstádiumú vesebetegség alakul ki a koronavírus következtében.

“A vesebetegség valódi problémája az, hogy csendes, tünetmentes, és nem igazán jelentkezik fájdalommal”

-figyelmeztet az egyik kutató.

A St. Louis-i klinika munkatársai megállapították, hogy az otthon gyógyuló koronavírus fertőzötteknél 23 százalékkal nagyobb az esély egy esetleges hat hónapon belül kialakuló vesekárosodásnak, amely akadályozza a salakanyagok és a toxinok eltávolítását a vérből.

„Ha ez szélesebb körben előfordul, ahogyan azt mi előzetesen gondoljuk, akkor rövid időn belül láthatjuk, ahogy ezek az emberek kórházba kerülnek dialízisre, transzplantációra várva. Ez hatalmas terhet jelent mind a betegnek, mind az egészségügyi rendszernek, az anyagi vonzatokról nem is beszélve“ 

– tette hozzá.

(liner-Magyar Jelen)

További híreink

Újabb román rémtrélerek: szerencsére lekapcsolták őket a rendőrök (+ képek)

Szabó Norbert

Őskommunista tartott megemlékezést a saját áldozataik emléknapján

Dunai Tibor

Tiszakanyáron, Olaszliszkához hasonló lincshangulat uralkodik

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen