11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt

A pedofil-hálózatok elleni küzdelem is szóba került az Eurojust bizottsági ülésén

Az Európai Parlament Állampolgári Jogok, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) és a Bundestag közös szervezésében megrendezésre kerülő Eurojust tevékenységét értékelő parlamentközi bizottság ülésén vett részt Fülöp Erik, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője. A bizottsági ülésen lehetőség nyílt arra, hogy az uniós ügynökség működését értékeljék a képviselők. 

A mostani egyeztetés hozzájárult ahhoz is, hogy az uniós tagállamok képviselőivel közvetlenül is információkat, tapasztalatokat cseréljenek olyan, a választók életét, biztonságát alapjaiban befolyásoló kérdésekben, mint a büntető igazságszolgáltatás, a nemzetközi terrorizmus és a pedofil-hálózatok elleni küzdelem valamint a tagállamok közötti bűnügyi együttműködés. Fülöp Erik portálunknak elmondta: “Jogászként és országgyűlési képviselőként is bízom abban, hogy a közeljövőben rendszeresek lesznek az ilyen jellegű egyeztetések és tovább erősödhet az Eurojust és Magyarország együttműködése.”

Az Eurojustot, azaz az Európai Unió Büntető Igazságügyi Együttműködési Ügynökségét 2002-ben hozták létre annak érdekében, hogy fokozottan küzdhessen az Európai Unió a bűnözés súlyos formái ellen. A szervezet, amelynek Magyarország 2004 óta a tagja, elsődleges feladata a nemzeti nyomozó hatóságok és ügyészségek hatékonyságának növelése a határokon átívelő, súlyos és szervezett bűncselekmények ügyeiben.

További híreink

Eddig 141-en fagytak halálra ezen a télen

Kiss Albert

Jogcím nélküli lakáshasználat miatt kellett távozniuk – felháborítónak tartják

Irányi Dániel

Erdélyi Magyar Szövetség: milliók életét kockáztatja az ortodox egyház és a román belügyminisztérium

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen