17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt

Európa Tanács: a vírus fenyegeti a migránsok jogait

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága cselekvési tervet fogadott el a koronavírus-járvány miatt kiszolgáltatottabbá vált menekültek, illetve migránsok jogainak fokozott védelmére – közölte Marija Pejcinovic Buric, a strasbourgi székhelyű, 47 tagot számláló Európai Tanács főtitkára szerdán.

Marija Pejcinovic Buric kiemelte: a menedékkérőknek fokozott kihívásokkal kell szembenézniük az immár több mint egy éve tartó koronavírus-járvány miatt, különösen az egészségügyi ellátáshoz és az oltásokhoz való hozzáférés terén, szemlézi az MTI.

Elmondta, a 2021-2025 időszakra vonatkozó cselekvési terv a meglévő tapasztalatokra alapozva

erősíteni fogja a tagállamok migrációs és menekültügyi hatóságai közötti együttműködést,

és kiszélesíti a szükséges fellépések lehetőségét a feltárt hiányosságok kezelésére.

A főtitkár emlékeztetett azokra a különleges védelmet biztosító kötelezettségekre, amelyeket a tagállamoknak a kiszolgáltatottak számára kell nyújtaniuk a menekültüggyel összefüggésében.

Tájékoztatása szerint a cselekvési terv célzott intézkedéseket tartalmaz annak érdekében, hogy az Európa Tanács tagállamai javítani tudják eljárásaikat a védelemhez, a szükséges információkhoz, a jogsegélyhez és az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés biztosítása terén. Elősegíti továbbá a felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú menekültek támogatását az oktatáshoz való hozzáférés és a pszichológiai tanácsadás területén, illetve segíteni kívánja a társadalomba való beilleszkedést is – hangsúlyozta az Európa Tanács főtitkára.

További híreink

Újabb görög templomot alakítanak mecsetté

Irányi Dániel

A babaváró- és a diákhitelek törlesztését is felfüggesztik

Szabó Norbert

Még Pócs János szerint is “rossz üzenet”, hogy a lányát megverő “fiatalok” szabadlábon védekezhetnek

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen