3.9 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Éves költségvetése hússzorosával tartozik a fővárosi roma önkormányzat, az adósság elengedését kérik

Zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) bankszámláját, miután a szervezet akkora tartozást halmozott fel, ami éves költségvetési támogatása hússzorosának felel meg – tudta meg a 24.hu.

Noha a kisebbségi önkormányzat éves támogatása mindössze 9 millió forint, ennek ellenére sikerült felhalmozniuk egy jó kis 177 milliós adósságot, melynek nagy része, megközelítőleg 154 millió forint, a Magyar Államkincstár felé áll fenn. De tartoznak a Fővárosi Önkormányzatnak is, méghozzá több mint 23 millió forinttal.

A főpolgármester-helyettes rámutatott, a teljes adósság az FRNÖ által korábban fenntartott Európai Üzleti Polytechnikum Szakképző Iskola (más néven Európai Roma Szakgimnázium) működésével összefüggésben keletkezett, ugyanis – ahogyan arról a 24.hu korábban beszámolt – az FRNÖ még egy iskolát sem képes üzemeltetni rendesen. Még az intézmény tanárainak kifizetésével is gondok voltak.

A városházán jelenleg belső vizsgálat zajlik, melynek eredménye arról dönt majd, tesznek-e feljelentést a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat ellen.

Ezzel párhuzamosan a NAV is nyomozást folytat a szervezetnél, már lassan öt éve. Ennek legfrissebb (és mindmáig egyetlen) eredménye, hogy zárolták az FRNÖ bankszámláját, így a szervezet fizetésképtelenné vált, és már a rezsiköltségeit sem tudja rendezni.

Csóka a 24.hu megkeresésére elismerte, csődhelyzetben van a roma önkormányzat, és egyértelmű, hogy a csaknem 177 millió forintos adósságot nem fogják tudni kifizetni. Mint mondta, tárgyalnak a tartozás elengedéséről. A szervezet elnöke 2015 óta nyolc hónap megszakítással vezeti a budapesti roma önkormányzatot. A kérdésre, milyen programok maradhatnak el szervezésükben, azt mondta:

Így fejből nem tudom. Mindig meghatározta az önkormányzat, hogy milyen programot csinál.

A kisebbségi szervezetnek egyébként honlapja sincsen, így az interneten sem lehet utánanézni annak, pontosan milyen tevékenységet végeznek.

A Mi Hazánk leállítaná a cigány integrációs programok finanszírozását 

A Mi Hazánk Mozgalom ismét felhívja a döntéshozók figyelmét, hogy haladéktalanul állítsák le a cigány integrációs programok finanszírozását, és a fehérgalléros, cigány bűnözők által vezetett szervezetek – mint például a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vagy az Országos Roma Önkormányzat – támogatását – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a párt.

Emlékeztetnek, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzatról ma derült ki, hogy éves költségvetési támogatásának hússzorosát, 177 millió forint tartozást halmozott fel, így a Nemzeti Adó- és Vámhivatal zárolta a bankszámláját.

Ez is bizonyítja azt az általunk korábban már hangoztatott tényt, hogy ezek a szervezetek a fehérgalléros bűnözés melegágyai, amelyeknek komoly felelőssége van abban, hogy a magyar-cigány együttélés továbbra is feszültségekkel terhelt

– mutatnak rá.

A különböző kormányok az elmúlt 30 évben ezermilliárdokat költöttek a cigányok felzárkóztatására, ám ezeket az összegeket üzletszerűen lopják el évtizedek óta, de mind a balliberális kormányok, mind a Fidesz szemet huny a cigányvezetők bűncselekményei fölött, a beígért romaszavazatokért cserébe.
A Mi Hazánk Mozgalom a cigányintegrációra feleslegesen elköltött milliárdokat a közbiztonság megerősítésére, a csendőrség felállítására, és az oktatásban a szegregáció megteremtésére fordítaná – zárul a közlemény.

Magyarjelen.hu / 24.hu – Fotó: Kovács Attila /MTI

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben