Cservenák Mihály, a Mi Hazánk Ifjai alelnöke egy TikTok-videóban járja körül a különböző húsok fogyasztásának egészségre gyakorolt hatását.
2021-ben mi, magyarok fejenként 82 kilogramm húst fogyasztottunk el, mellyel a világ felső 25%-ba tartozunk. Ezzel egy időben a leggyakoribb ráktípusok között van a vastag- és a végbélrák – ismerteti a tényeket Cservenák.
Összefüggést is találunk a két állítás között, bár nem olyat, amelynek a méregzöld vegán lobbi is örülne. Ugyanis egy vegyület, a nátrium-nitrit (NaNO2 – E250) a felelős a rákos megbetegedésekért.
Ezt a vegyi anyagot elsősorban a multicégek beszállítói alkalmazzák hústermékek tartósítására, és még a WHO szerint is azonos mértékben rákkeltő, mint a dohányzás, ugyanis napi 100 gramm tartósított hústermék elfogyasztása 36%-kal növeli a vastag- és végbélrák kialakulásának kockázatát.
A Mi Hazánk Ifjai szerint kötelező szűrések helyett inkább meg kellene előzni a rákos megbetegedések kialakulását, ezért a nátrium-nitrit felhasználásának korlátozására van szükség.
A videót itt tekinthetik meg:
@mihazankifjai 💬Egyetértesz a videóval? Véleményed írd meg nekünk kommentben! #mihazankifjai #hús #magyar #fyp #viral #egészség #mihazank #foryoupage❤️❤️ #nekedbe
Kiemelt kép forrása: eatfood.reblog.hu
Az X- és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!