4.4 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Ezrek tüntettek Prágában

Több ezres tömeg tüntetett Prágában vasárnap a koronavírusőrület ellen. A demonstrálóknak elegük volt az értelmetlen lezárásokból, és egyértelművé tették, nem kérnek a kötelező oltásokból.

Az AP amerikai hírügynökség szerint a tüntetők soraiban a politikai széleken elhelyezkedő pártok hívei is jelen voltak. Olyan politikai erőkről van szó, amelyek nem tudtak mandátumot szerezni az októberi parlamenti választásokon.

Két hét alatt ez már a harmadik megmozdulás a korlátozások ellen. A résztvevők ezúttal sem tartották be a vírus további terjedését akadályozni hivatott távolságtartási szabályokat, maszkot sem viseltek és a köztéri alkoholfogyasztásra vonatkozó tilalom ellenére többen sört fogyasztottak – panaszkodik az MTI.

A prágai Letna parknál gyülekező tömeg a többi között azt skandálta, hogy “Szabadság!” és “Elegünk volt!”, miközben “oltásellenes” feliratokkal ellátott transzparenseket tartottak fel.

A rendőrségnek nem kellett közbe avatkoznia.

Csehországban a járvány megfékezésére csütörtök éjféltől 30 napos szükségállapotot hirdetett ki a kormány. Az intézkedések keretében betiltották a karácsonyi vásárokat, a vendéglőknek, a bároknak és a kluboknak pedig este tíztől reggel ötig zárva kell tartaniuk.

A kulturális és sportrendezvényeket ezentúl legfeljebb ezer személy tekintheti meg, másféle rendezvényeken – társasági összejövetelek, bálok – a résztvevők maximális számát száz főben korlátozták.

Az MTI hosszasan panaszkodik arról, a koronavírus miatt mennyire túlterhelt az egészségügy, és alig van már szabad ágy. Azt azonban nem teszik hozzá, amit a Reuters megírt, miszerint miuatán a miniszterelnök, Milos Zeman, pozitív PCR-tesztet produkált, azonnal kórházba szállították, noha tüneteket sem produkált! Ha minden pozitív teszt után kórházba szállítják az embert, csoda, ha le van terhelve a rendszer?

Fotó: Reuters

További híreink

Nem engedik kikötni Leszbosz lakói a menedékkérőket (+videó)

Kiss Albert

Legalább húszan életüket vesztették a Boko Haram támadásában

Kiss Albert

Kitört az influenzajárvány Magyarországon

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen